Styrk din sundhed med NOW FoodsShop

Biotin

Biotin er et B-vitamin, der ofte anbefales til hårets sundhed. Mangel på biotin kan føre til tyndere hår. At tage biotinkosttilskud kan gøre håret tykkere og stimulere væksten. Biotin er tilgængelig i pille- eller tabletform. Der er også biotinberigede hårprodukter, såsom OASE Hair Vitamins og Foligain. Fødevarer kan også være rige på biotin.

Hvad er biotin helt præcist?

Vitamin H, mere almindeligt kendt som biotin, er en del af B-kompleksgruppen af ​​vitaminer. Alle B-vitaminer hjælper kroppen med at omdanne mad (kulhydrater) til brændstof (glukose), som bruges til at producere energi. Disse B-vitaminer, ofte omtalt som B-kompleks vitaminer, hjælper også kroppen med omsætningen af ​​fedt og proteiner. B-kompleks vitaminer er nødvendige for sund hud, hår, øjne og lever. De hjælper også nervesystemet til at fungere korrekt.

Hvad er biotin i?

Udover at tage kosttilskud, kan du også få biotin gennem kosten. Vi har listet de 10 bedste fødevarer med den højeste dosis af biotin til dig.

 • Æggeblomme
  Æg er fyldt med B-vitaminer, protein, jern og fosfor. Kogte hele æg er en god kilde til biotin, takket være blommen som er rig på flere B-vitaminer.

 • Bælgfrugter
  Bælgplanter, og især jordnødder og sojabønner, er en god kilde til biotin. De er også høje i protein, fibre og andre vitaminer og mineraler.

 • Nødder og frø
  At spise forskellige nødder og frø er en god måde at øge dit indtag af biotin på. Solsikkefrø og mandler er særligt gode kilder.

 • Lever
  Mens lever ikke er en af ​​de mest populære fødevarer, er det en af ​​de bedste kilder til biotin. En standard portion af kylling- eller okselever giver hver over 100% af dagligt anbefalet indtag.

 • Søde kartofler
  Søde kartofler er en fantastisk plantebaseret kilde til biotin: 1/2 kop (125 gram), kogte, opfylder 8% af dagligt anbefalet indtag.

 • Svampe
  Uanset om du vælger friske svampe eller dem på dåse, er svampe en god kilde til biotin og lette at tilføje til mange retter.

 • Bananer
  Banan er en sød, nærende og populær snack, og den giver også betydelige mængder biotin.

 • Broccoli
  Broccoli indeholder store mængder af biotin og er samtidig også rig på flere andre næringsstoffer, herunder calcium og vitamin A og C.

 • Gær
  Gær og tørret gær, der bruges som henholdsvis smagsgiver og til bagning, er begge gode kilder til biotin.

 • Avocado
  Avocadoer, som ofte bruges til at lave guacamole, er særligt rige på sunde fedtstoffer samt biotin.Hvordan virker biotin?

Naturlig biotin er kendt for at give nogle af de bedste sundhedsmæssige fordele for kroppen, huden, håret, neglene osv. Regelmæssigt forbrug af biotin fra biotinkilder hjælper kroppen med at få den ønskede mængde biotin til vækst.

1. Regulerer stofskifteniveauet
Hvis du er opmærksom på noget biotin, skal du være opmærksom på, at dets regelmæssige forbrug kan hjælpe med at regulere og forbedre de metaboliske niveauer i kroppen. Biotin bruger de fedtstoffer, proteiner og kulhydrater, der er tilgængelige i stofskiftet og omdanner dem til den ønskede form for energi.

2. Beskytter hjertet
En af de vigtigste fordele ved vitamin B7 er at beskytte hjertet mod potentielle problemer. Det er blevet observeret, at det regelmæssige forbrug af biotin i en passende mængde kan stimulere blodgennemstrømningen i hjertet og dermed beskytte hjertet mod almindelige problemer. Biotin hjælper med at øge high-density lipoprotein og mindske low-density lipoprotein og derved reducere hjerterisikoen.

3. Fremmer hjernens funktion
Er du klar over, at H-vitaminkilder også er nødvendige for din hjernes effektive funktion? Hjernen har brug for biotin til dannelsen af ​​myelinskeden, et af de fedtstoffer, der skal til for at beskytte hjernen mod forskellige problemer. Det hjælper også med at regulere normal hjernefunktion.

4. Øger immunitet
Fødevarer med højt biotinindhold er nødvendige for den ønskede produktion af hvide blodlegemer, som er forbundet med at styrke kroppens immunsystem. Dette er også en af ​​vitamin B7 biotinfordele, som din krop kræver. Mangel på biotin er forbundet med flere risici og problemer for immunitet.

5. Sænke blodsukkeret og kontrollere diabetes
Biotin hjælper med at sænke blodsukkeret ved at øge produktionen af ​​insulin i kroppen og også ved at øge glukoseniveauet i kroppen. Vitamin B7, biotin, er kendt for at være meget effektiv til at kontrollere type 2-diabetes. 

6. Hjælper med graviditet og amning
Vitamin B7 spiller en afgørende rolle både under graviditet og under amning. Det regelmæssige forbrug af vitamin B7-fødevarer giver de bedste fordele både under graviditet og mens du ammer dit nyfødte barn. I dette tilfælde er det ikke kun dig, der får fordelene ved biotin, men din baby får også de ønskede fordele.

7. Biotin undertrykker inflammation og lindrer allergiske tilstande
Takket være biotins antiinflammatoriske egenskaber kan det bruges mod betændelse og allergiske sygdomme. Det er en af ​​de bedste og mest populære vitamin B7 fordele for kroppen. 

Biotins antiinflammatoriske og anti-allergiske egenskaber minimerer de forskellige problemer og problemer forbundet med inflammationen. Det forhindrer også gentagelse af allergier og betændelse ved at målrette hovedårsagen til problemet med dets fordele.

8. Genopretter væv og muskler
Biotin fjerner ikke kun de forskellige sundhedsproblemer ved roden, men hjælper også med at reparere de forskellige berørte væv og muskler, så de kan udføre deres ønskede funktioner igen. 

Biotins antibakterielle, antiinflammatoriske og anti-allergiske egenskaber hjælper med at forhindre vækst af problemer i væv og muskler og sikrer, at de repareres på ingen tid.

9. Det behandler multipel sklerose
Biotin er også kendt for at behandle multipel skleroseproblemer. Ved hjælp af dets anti-inflammatoriske og antibakterielle egenskaber bringer vitamin B7 de forventede fordele mod problemet med sklerose i kroppen. Dette er også en af ​​de fordele, som sundhedseksperter anbefaler til deres forskellige patienter.

10. Hjælper med vægttab
Har du hørt om nyheden om, at biotin fremmer vægttab? Ja, det er rigtigt, at biotin er en af ​​de ingredienser, der kan forbedre vægttabsprocessen og give dig de ønskede resultater på ingen tid. Så alle de mennesker, der leder efter den perfekte løsning til at tabe deres ekstra kilo, de kan prøve vitamin B7-fordelene til deres vægttabsrejse.

11. Vedligeholder sund hud og negle
Hvis du lider af forskellige hudproblemer og svage negle, så skal du øge dit vitamin B7-indtag. Vitamin B, eller biotin, understøtter produktionen af ​​fedtsyrer, der nærer huden og hjælper oliekirtlerne med at fungere korrekt.

12. Vedligeholder sundt hår
Biotin stimulerer keratinproduktionen i håret og kan øge folliklernes væksthastighed. Med et regelmæssigt indtag af vitamin B7 kan du støtte dit hårs sundhed, styrke det og få det til at skinne. Biotin hjælper også med at forebygge forskellige sundhedsproblemer som hårtab, skæl, hovedbundskløe osv.

Hvad er symptomerne på en biotinmangel?

De mulige symptomer på biotinmangel kan omfatte:

 • Hårtab
 • Rødt udslæt omkring øjne, næse og mund
 • Depression
 • sløvhed
 • Følelsesløshed
 • Prikken i lemmerne
 • Træthed
 • Søvnløshed
 • Mistet appetiten
 • Tørre øjne
 • skørt hår
 • svampeinfektioner

Årsager til biotinmangel

Selvom det er sjældent, kan en biotinmangel være forårsaget af:

 • Tager medicin, der forhindrer din krop i at optage den korrekte mængde vitaminer.
 • Tarmproblemer, som en dårlig kost kan forårsage.
 • Slankekure fordi den begrænsede mængde mad ikke kan opfylde den ønskede mængde vitaminer til kroppen.
 • Genetiske lidelser kan også være årsagen til biotinmangel

Biotin bivirkninger

Biotin tilbyder flere sundhedsmæssige fordele og er afgørende for din krops overordnede funktion. Forskning tyder på, at indtagelse af biotin kosttilskud udgør meget få risici, selv i høje doser.

Biotin er vandopløseligt (opløses i vand), hvilket betyder, at det er næsten umuligt at overdosere det, fordi din krop skyller det overskydende ud gennem urinen. Det er dog muligt at opleve negative virkninger ved at indtage biotin.

Mængder og dosering af biotin?

Mængden af ​​biotin du har brug for hver dag varierer efter alder, køn og medicinsk tilstand. Det spænder fra omkring 5 mikrogram for spædbørn til 35 mikrogram hos gravide eller ammende kvinder.

Hvilket biotintilskud er bedst?

De Kosttilskud, som Bono har i sit sortiment, er afgørende for et godt helbred. Der er også kosttilskud, hvor det er nødvendigt som et supplement til kosten på grund af livsstilen eller situationen, hvor der kræves mere af kroppen. For eksempel under sport, højt arbejdspres, stress eller til støtte. Derfor har SuperfoodShop altid produkter af højeste kvalitet. Du som forbruger kan så handle med viden om, at du har et fremragende produkt, der er gennemtænkt.

Lindens Biotin 5mg (90 tabletter)

Lindens Biotin 5mg

Lindens Biotin 5mg (90 tabletter)t biotintilskud af høj kvalitet på 5 mg pr. portion for at understøtte sund hårvækst og stærke negle. Du har brug for biotin for at frigive energi fra maden. Desuden spiller biotin en rolle i dannelsen af ​​fedtsyrer. Biotin bidrager også til vedligeholdelsen af ​​normal hud og hår og normal funktion af nervesystemet.

BIOVEA Biotin 5.000 mcg vegetariske kapsler (100 kapsler)

BIOVEA biotin 5mg

BIOVEA Biotin, også kaldet Vitamin H eller B8, nævnes ofte som det vigtigste vitamin mod hårtab. Flere undersøgelser viser, at Biotin har en positiv indflydelse på hårvæksten. Det skyldes blandt andet, at Biotin fremmer produktionen af ​​keratin, som er vigtigt for en sund hårvækst.

FOLIGAIN Biotin Supplement 10.000 mcg (60 tabletter)

Foligain Biotin

Foligain Biotin 10000 mcg (60 tableter) er et vegansk kosttilskud til at understøtte sundere hår, hud og negle. Biotin er et vandopløseligt vitamin involveret i vækstprocesserne og syntesen af ​​visse proteiner i kroppen. Biotin bidrager til normal hårvækst, stærkt hår og vedligeholdelse af normal hud. En mangel på biotin kan forårsage dårlig hårvækst og hårtab.

NOW Foods Biotin

NOW Foods Biotin 5000 mcg (120 kapsler)

NOW Foods Biotin 5mg understøtter aminosyremetabolisme og fremmer normal immunfunktion. Biotin er et vandopløseligt vitamin, der er nødvendigt for normal vækst og kropsfunktion. Biotin fungerer som et vigtigt regulatorisk element i gluconeogenese, fedtsyresyntese og i metabolismen af ​​nogle aminosyrer.

Køb Biotin på Bono

Giv din krop et boost med de positive virkninger af biotin. Bestil dit yndlings biotintilskud hos Bono. Bestil inden kl 23:59, og få leveret inden for tre dage. Er du nysgerrig på resten af ​​vores kosttilskud, så tjek vores kosttilskud side.