Styrk din sundhed med NOW FoodsShop

Hvad er keratin? Og hvad gør det ved dit hår?

Hvad er keratin? Og hvad gør det ved dit hår?
Du har måske hørt om keratin, eller du leder måske efter en måde at slippe af med kruset hår på. Uanset hvad det er, fortjener mirakelkuren mod kruset hår, keratin, at blive kendt. Vi fortæller dig alt om keratin, og i hvilke hårprodukter du kan finde det.

Hvad er keratin?

Menneskehår består af keratin, mineraler og vand. Keratin er et protein, der forekommer naturligt i kroppen og findes i menneskers hår, hud og negle. Vores hår består af 90-95% keratin! Keratin er sikkert, da det er et stof i kroppen og kan bruges under alle omstændigheder.

Hvad gør keratin?

Spørgsmålet er stadig: Hvad gør keratin, og er keratin godt for dit hår? Keratin beskytter og genopbygger vores hår, hud og negle. Når keratin forsvinder fra håret, fylder fugt dette rum op. Dette forstyrrer balancen i håret, hvilket gør det tørt, svagt og skørt. Mængden af keratin i håret falder af forskellige årsager:

  • Ved dårlig kvalitet af plejeprodukter
  • Ved farvet eller permanentet hår.
  • Ved varmeprodukter som f.eks. hårtørrere og glattejern.
  • Af sol, vind, hav og klorvand.
  • Ved aldrende hår.
Denne skade, der er forårsaget af varme eller kemikalier, reducerer mængden af protein i håret. For at genopbygge dette og gøre håret blødt, krusfrit og skinnende igen, er det nødvendigt med en keratinbehandling. Dette er en enkel løsning på hårskader, såsom kruset og tørt hår. Håret vil genvinde sin glans, volumen og spændstighed. Bølger, bølger eller krøller vil være mindre ustyrlige og derfor glattere. For ekstra pleje kan du bruge en hårmaske eller en leave-in creme.

Keratinbehandling: hvordan virker det?

Keratinbehandlinger er blevet en stor trend i de seneste år. Håret tilføres de tabte byggesten igen, hvilket er ideelt for personer, der farver deres hår eller regelmæssigt bruger varmeværktøj. Det "nye" keratin giver synlige resultater i op til 5 måneder.

Er keratin velegnet til alle hårtyper?

Generelt er keratin velegnet til alle typer skadet og kemisk behandlet hår. Det er ligegyldigt, om du har kruset, krøllet eller glat hår, eller hvilken farve det har. Keratin er også velegnet til fedtet eller uhåndterbart hår.

Hvordan ved jeg, om der er keratin i mit produkt?

Keratin er populært, hvilket gør det fristende at forfalske det. Tjek derfor altid ingredienslisten på bagsiden af dit produkt for at se, om der står "keratin" på den. Pas på såkaldt "hydrolyseret keratin", da det er så stærkt forarbejdet, at det næsten ikke indeholder noget naturligt keratin.

Hvilke produkter indeholder keratin?

Du kan få foretaget en keratinbehandling hos en professionel frisør, men du kan også foretage en keratinbehandling derhjemme. Det mest kendte mærke, der sælger keratinprodukter, er CHI. CHI er en amerikansk virksomhed, der blev grundlagt i 1986 af den berømte Farouk Shami. CHI-produkter er fri for sulfater, parabener og glutenfri. Ved hjælp af disse keratinbehandlinger genopfyldes det naturlige protein.

CHI Keratin Reconstructing Shampoo og Conditioner

Vil du have et godt grundlag for at starte en keratinbehandling? CHI Keratin Reconstructing Shampoo renser og genopbygger skånsomt skadet hår. Keratinindholdet genopbygges, hvilket giver dig langvarig sundhed. CHI Keratin Reconstructing Conditioner supplerer denne shampoo og indeholder både keratin og æteriske olier for blødt, uhåndterbart hår.

CHI Keratin Silk Infusion Leave-in behandling

Er du en fan af simpel påføring og at lade det sidde i? Så er CHI Keratin Silk Infusion Leave-in Treatment lige noget for dig. En keratinbehandling, som du nemt kan lade sidde i håret for at reducere krus og glans. CHI Keratin Weightless Leave-in Conditioner er en leave-in keratinbehandling, der gør håret sundt og smidigt igen. Leave-in keratin balsam giver intens fugt og genopretter hårets blødhed.

CHI Keratin K-TRIX 5 varmebeskyttelse

Vil du ikke kun behandle, men også forebygge skadet hår? CHI Keratin K-TRIX 5 Heat Protection er en keratinbehandling og varmebeskyttelse i ét. Keratinen forbliver i håret i op til 5 dage (baseret på vask en gang om dagen) og gør håret blødt og krusfrit igen.

Køb keratinprodukter på Bono.nl?

Er du færdig med tørt og kruset hår? Er du nysgerrig efter at vide, hvad en keratinbehandling gør ved dit hår? Se vores udvalg af CHI keratinprodukter, og bestil det, du har brug for. Bestilt før 23:59, er i morgen i hus