Lotion

Hårtab og skaldede pletter er problemer, der rammer både mænd og kvinder. For at bekæmpe dette findes der flere produkter på markedet, der stimulerer hårvækst for mænd og kvinder, såsom hårvækstlotioner. Men hvordan fungerer det helt præcist? Hvordan stimulerer du hårvækst? Og hvad er de bedste hårvækstlotioner?

Hvordan virker hårvækstlotion?

Fremme af hårvækst kan gøres ved hjælp af forskellige hårvækstlotioner til forskellige formål:

Hårvækst lotioner til hårtab forårsaget af stress

Alvorlig og kronisk stress øger adrenalinen i kroppen. Adrenalin producerer mælkesyre, så snart det kommer i kontakt med talgkirtlerne i hovedbunden. Mælkesyre forværrer derfor hårvæksten og lymfeknudernes funktion. Lymfeknuderne er derfor mindre i stand til at nedbryde adrenalin. Resultatet er en cyklus af dårlig hårvækst forårsaget af stress. DS Laboratories Spectral F7 er en hårlotion, der afhjælper dette. Ved hjælp af Astressin-B, et komplekst peptid med 33 aminosyrer, blokeres de negative virkninger af stress på håret.

Hårvækst lotioner til hårtab forårsaget af arvelighed

Arveligt hårtab har som den mest almindelige årsag, at testosteron omdannes til dihydrotestosteron (også kaldet DHT). DHT er en type mandligt kønshormon, der forekommer hos både mænd og kvinder. DHT forårsager angiveligt hårtab, fordi DHT lægger sig til androgenreceptorer på hårsækkene, hvilket gør vækstfasen i hårcyklussen kortere og hvilefasen længere. Hårene falder til sidst ud, og de nye hår holder op med at vokse. En hårvækstlotion med Nanoxidil hjælper med at undertrykke DHT og dermed reducere hårtab.

Hårvækst lotioner med Minoxodil

Stimulering af hårvækst kan også ske med Minoxodil. Minoxodil var oprindeligt et lægemiddel til at sænke blodtrykket, men undersøgelser har vist, at det også er et ægte hårvækst stimulerende middel. Minoxidil stimulerer blodtilførslen til hårsækkene, hvilket gør hårsækkene aktive og bevæger sig fra en hvilefase til en vækstfase. Dette forlænger hårvækstfasen og øger hårets tæthed. Minoxodil har ingen virkning på hormonbalancen. Til mænd anbefales 5 % Minoxidil-versionen. Kvinder starter ofte med 2% Minoxidil først.

Hårvækst lotions til andre årsager

Hårtab kan også forebygges med en hårvækstlotion, der forhindrer hærdning af kollagen. Kollagen kan få håret til at falde ud for tidligt. Hårvækstlotioner som Spectral.RS er effektive mod næsten alle årsager til hårtab. Efterhånden som hårene vokser længere, bliver de tykkere og mere voluminøse.

Hårvækstlotioner indeholder også forskellige stoffer, der stimulerer hårvæksten. Biotin, niacin og koffein er videnskabeligt dokumenterede ingredienser, der styrker håret. På denne måde forbliver hårene i vækstfasen, bliver tykkere og der er mindre hårtab.

Hvornår kan du se resultater af en hårvækstlotion?

Hvor lang tid det præcist tager at se synlige resultater varierer fra hårvækstlotion til hårvækstlotion. Med de fleste hårvækstlotioner tager det ca. 3 til 6 måneder. Fremme af hårvækst ved at forlænge vækstfasen er en forholdsvis langsom proces. Med Minoxidil tager det mindst 4 måneder, før de første resultater er synlige. Hvis du efter 12 til 18 måneder ikke kan se nogen synlige resultater, skal du stoppe med at bruge hårvækstlotionen. En hårvækstlotion virker ikke garanteret for alle.

Er resultaterne af hårvækstlotioner permanente?

Nej, for at bevare resultaterne skal du anvende lotionen dagligt.

Har hårvækstlotioner bivirkninger?

Hårvækstlotioner anses for at være sikre. Der er dog altid en lille risiko for bivirkninger, herunder tør hud, svimmelhed og hovedpine. Der kan også forekomme en lille stigning i mængden af krops- og skæghår eller irritation af hovedbunden. Hårvækstlotioner bør ikke anvendes til patienter under 18 år og over 65 år, da sikkerheden og virkningen i disse aldersgrupper ikke er blevet fastslået.

Har Minoxidil nogen bivirkninger?

Ja, brugen af Minoxidil kan give bivirkninger. Irritation af hovedbunden med Minoxidil skyldes ingredienserne alkohol og propylenglycol. Selv om disse ingredienser kan forårsage irritation, er de nødvendige, fordi Minoxidil kun kan opløses ordentligt i disse to ingredienser.

Lægemidlet Minoxidil bør heller ikke anvendes til personer med hjerte-kar-sygdomme, da det kan forårsage hjertebanken og betændelse. Disse hårvækstlotioner bør heller ikke anvendes til patienter under 18 år og over 65 år.

Hvordan bruger man en hårvækstlotion?

Fremskyndelse af hårvæksten skal naturligvis gøres på den rigtige måde, så du må ikke skylle lotionen ud efter påføring. Hvad er den bedste måde at bruge hårvækstlotion på?

  • Brug altid hårvækstlotioner som beskrevet i brugsanvisningen
  • Kæm dit hår i en skilning. På den måde kan du bedre nå din hovedbund, og det resterende hår bliver mindre fedtet.
  • Bestem den rigtige dosis, som kan findes i brugsanvisningen til hårvækstlotion. Til indløbene eller kronen er det normalt tilstrækkeligt med 0,5 ml eller 5 sprøjtninger. Ønsker du at behandle hele din hovedbund? Derefter er ca. 1 ml eller 10 spray tilstrækkeligt.
  • Påfør hårvækstlotion.
  • Gnid hårvækstlotionen ind i hovedbunden, og lad den sidde på i den tid, der er angivet i brugsanvisningen. Dette kan variere fra et par minutter til flere timer.
  • Vask hænderne omhyggeligt efter påføring af lotion på hovedbunden. Hvis produktet kommer i kontakt med andre dele af kroppen, er der en risiko for hårvækst på andre dele af kroppen.

Hvor ofte skal du bruge hårvækstlotion?

Den anbefalede daglige dosis er 1 ml to gange om dagen (10 sprays ved brug af doseringspumpen). Den maksimale daglige dosis er normalt 2 ml, så du kan anvende 1 ml om morgenen og 1 ml om aftenen. Det er bedst, hvis der går ca. 12 timer mellem hver påføring. Det giver ingen mening at overskride den maksimale daglige dosis, da hårvækstlotionen ikke vil virke hurtigere eller bedre.

Bestil den bedste hårvækst lotion på Bono.dk?

Stimulering af hårvækst er noget, som mange mennesker er på udkig efter. Ved hjælp af hårvækstprodukter som hårvækstlotioner bliver det en realitet. Hårsækkene bliver mere aktive, vokser længere og styrkes. Resultatet er mere hårvækst og mindre hårtab. Hos Bono finder du forskellige hårvækstlotioner med Spectral eller Minoxidil, som fås i 2% og 5%. Foretrækker du et andet middel mod hårtab? Hos Bono har vi et omfattende sortiment, herunder hårvækstshampoo og hårvækstkapsler.