Styrk din sundhed med NOW FoodsShop

Tørshampoo

Tørshampoo er ofte et produkt til håret som mange kvinder vælger at bruge af flere årsager. Vil du gerne udsætte din hårvask, fordi du ikke ønsker at gøre dit hår vådt for ofte, eller bare fordi du gerne først vil ud af sengen senere på dagen? Eller måske kan det være fordi du ikke har lyst til at vaske dit hår efter træning? 

Uanset hvad, så er en tørshampoo et praktisk produkt til at friske dit hår op på kort tid. Derudover kan tørshampoo også være et perfekt produkt til at skabe ekstra volumen til håret, glans, tekstur og samtidig hjælpe på fastholdelse af hårfarven. Så det er virkelig et produkt med mange funktioner.

Hvad er en tørshampoo egentlig?

Dit hår producerer ofte væsentlige mængder af talg. En tørshampoo er en pudder/spray, der absorberer det overskydende fedt i dit hår. Det er samtidig en nem måde at rense dit hår og hovedbund på. Især rødderne bliver friskere når man anvender tørshampoo. Ofte er det netop også det sted på hovedet der føles og ser mest fedtet ud. Derudover bruger man også en tørshampoo til at skabe mere volumen i håret, eller for at holde din hårfarve strålende. Man køber ofte tørshampoo i form af en spray. Men på det seneste er der kommet flere og flere varianter, såsom tørshampoo af mousse, creme eller pulverform. Spray er stadig den mest brugte form for tørshampoo. Denne type er samtidig også nem at påføre.

Hvad skal man se efter når man vælger en tørshampoo?

At vælge den rigtige tørshampoo kan være noget af en udfordring. Det første du skal finde frem til, er hvad du ønsker at opnå med din tørshampoo. Vil du gerne have mere volumen, øge fastholdelsen af farven, skal du blot friske dit hår op, eller måske gøre håret glattere? Vælg derefter den tørshampoo form, der passer dig og dit behov bedst.

 • Tørshampoo spray: Denne type tørshampoo er den mest brugte af dem alle. Sprayen er samtidig nem at påføre håret, så du ikke bør lære svære metoder. Faktisk er det næsten det samme som pulverformen. Med en spray bruger du en diffuser og tørshampooen fordeler sig gradvist over håret med lethed.
 • Tørshampoo creme: Den cremede tekstur gør det nemmere at sprede tørshampooen over hele hårets overflade, såvel som komme i dybden. Dette giver dig derfor et resultat der ser mere naturligt ud.
 • Tørshampoo pulver: Tørshampoo pulveret minder lidt om talkum. Denne form for tørshampoo bruges hovedsageligt til at bekæmpe fedtet hår. Du påfører det derfor på rødderne af dit hår, og fjerner således det overskydende talg. Derefter kan du nyde en frisk frisure igen.
 • Økologisk tørshampoo: Den økologiske tørshampoo indeholder ingredienser der er 100% naturlige og venlige mod miljøet. Det gør den god til enhver der går op i bæredygtighed.
 • Tørshampoo mousse : Tørshampoo i form af mousse minder lidt om tørshampoo i sprayform. Den eneste forskel er produktets tekstur. Ofte giver moussen også ekstra volumen.
 • Tørshampoo til farvet hår: Når du vælger en tørshampoo designet til farvet hår, sørger den for at din hårfarve altid er i orden. Det tilføjer et strejf af farve og har en uigennemsigtig effekt der træder i kraft der hvor det er nødvendigt. For eksempel har Moroccanoil en tørshampoo til enten lyst eller mørkt hår.

Hvilken tørshampoo du vælger er helt op til dig. Vil du have en tørshampoo som du nemt kan påføre hver dag uden for meget besvær? Så er det bedst at gå efter en sprayform. Hvis du vil sikre at farven på din frisure altid er i top, for at få mest muligt ud af tiden hos frisøren, er det bedre at gå efter en tørshampoo der er designet til farvet hår.

Hvad bruger man en tørshampoo til?

Som vi nævnte ovenfor, bruger man ikke blot en tørshampoo til at opfriske håret, men også for at skabe volumen, bekæmpe fedtet hår eller for at beskytte din hårfarve. Her ses de fordele man kan opnå med en god tørshampoo:

 • Bekæmpelse af fedtet hår
 • Til ekstra volumen i håret
 • Fastholde farven i håret
 • Sikre mere fylde og tekstur
 • Friskt hår med god duft

I princippet kan brugen af ​​tørshampoo ikke skade dine hårstrå. Hvis du er i tvivl om brugen af ​​tørshampoo, bedes du kontakte en specialist for at få kyndig rådgivning.

Hvordan bruger man en Tørshampoo?

Ved at anvende din tørshampoo korrekt kan du gøre en stor forskel hvad angår det endelige resultat. Når du bruger din tørshampoo rigtigt kan du samtidig også regne med at opnå det ønskede resultat hver gang.

Tørshampoo spray: Ryst tørshampooen godt før brug. Spray derefter tørshampooen på hårrødderne. Når det er gjort så sprayer du tørshampooen ved hårgrænsen, især der hvor den er fedtet. Hold sprayen ca. 20-25 cm væk fra området du sprayer. Løft dit hår og del det op i lag hver gang, så sikrer du at fordele tørshampooen jævnt over rødderne.

Tørshampoo pulver: Påfør tørshampooen på rødderne af dit hår. Du lader dette tørre i cirka 1-2 minutter. Kør derefter en kam eller fingre gennem dit hår. Det du også kan gøre er at hænge hovedet ned og påføre pudderet. På denne måde kan du nemmere komme til dine hårrødder.

Tørshampoo mousse: Påfør moussen direkte på hårrødderne, eller gnid den på hænderne og fordel derefter. Det kan være nemmere at påføre korrekt hvis du deler dit hår i sektioner. Massér derefter moussen ind i dit hår, lad den sidde i 1 til 2 minutter. Derefter kan du køre dine hænder gennem håret, eller bruge en børste for at fordele det.

Tørshampoo creme: Tag den ønskede mængde creme, gnid den ud i hænderne og påfør cremen de steder hvor du ønsker mere volumen.

Sådan undgår du hvide uklarheder når du bruger tørshampoo

Vores bedste tip kan spare dig for meget besvær! Brug din tørshampoo om aftenen inden du skal sove. Ofte vender og drejer man sig nemlig meget når man sover. Dette kan medføre at din tørshampoo spreder sig godt i hovedbunden. Samtidig giver du også tørshampooen chancen for at gøre sit arbejde. Om natten får tørshampooen nemlig god tid til at absorbere de overskydende olier fra hårbunden. Dit hår vil føles frisk og fugtigt om morgenen, og så er du allerede helt klar til starten på dagen når du står op.

Fordele og ulemper ved at bruge tørshampoo

At bruge tørshampoo har en masse fordele, men husk på at der også er nogle ulemper. Nedenfor har vi samlet en liste over begge dele:

Fordele ved tørshampoo

 • Absorberer de overskydende olier i håret.
 • Giver glans til håret.
 • Vedligeholder din hårfarve effektivt.
 • Giver dit hår et boost af volumen.
 • Du skaber bedre tekstur og fylde.

Ulemper tørshampoo

 • Kan forårsage hvide uklarheder.
 • Overforbrug af tørshampoo kan forårsage tør hud.
 • Du kan også risikere at dine porer bliver tilstoppede.

Hvis du bruger tørshampooen korrekt og med måde, er der ikke meget som kan gå galt. Ved at bruge tørshampoo efter anvisningerne kan du effektivt og hurtigt fjerne overskydende talg, og derfor nemt opnå en frisk og lækker frisure igen.'

Bestil de bedste tørshampooer på Bono.dk

Vil du prøve en ny tørshampoo? Se vores udvalg af tørshampoo og vælg den shampoo der passer bedst til dig. Leder du efter andre produkter til hårpleje? Så kan du se vores udvalg af topmærker såsom Moroccanoil, Olaplex, SugarBear Hair, OASE og HappySoaps. Bestil inden kl. 23:59, så får du leveret i løbet af tre dage.