Styrk din sundhed med NOW FoodsShop

Conditioner

En hårvask uden balsam er som et juletræ uden kugler. Balsam er et must i din hår rutine. Mens din shampoo renser dit hår, nærer og fugter balsam dit hår. Ofte når man vasker håret med shampoo bliver det faktisk lidt for rent. Man fjerner nemlig mere end blot det uønskede fedt og snavs, og faktisk også olier der er gode for håret.

Hvad er balsam, og hvordan fungerer det?

Balsam er en type creme man smører i håret efter at have vasket med shampoo. Det kaldes også en conditioner. Det er dybest set noget man gør helt automatisk efter at have renset håret for shampoo. Men mange ved ikke præcis hvad en balsam egentlig gør, og hvorfor den er værd at bruge. Der er også mange som ikke helt forstår forskellen mellem en balsam og en hårkur.

En balsam gør dit hår mindre statisk. Dette skyldes at en balsam fugter og nærer dit hår. Dit hår bliver blødt, smidigt, håndterbart og nemt at rede efter brug af balsam. Det er dog vigtigt at du vælger en balsam der passer til netop din hårtype.

Forskel mellem hårkur og balsam

Begge disse hårprodukter plejer, nærer og fugter. Men hvad er forskellen mellem en balsam og en hårkur? Forskellen ligger primært i den måde de fugter håret på. En balsam indeholder mere vand sammenlignet med en hårkur. Derfor er en balsam også mere flydende. Du skyller den også lidt nemmere ud end en hårkur. De koncentrerede ingredienser i en hårkur er også på et højere niveau. Derfor er strukturen også tykkere. Man bruger en balsam hver gang man vasker sit hår. Du bør kun bruge en hårkur en enkelt gang om ugen, fordi den nærer mere intensivt.

Hvilken balsam skal du vælge til din hårtype? 

Køb HappySoaps Aloë Vera Love Conditioner Bar (70 gram) hos Bono.dk

Forskning viser at en shampoo og balsam der er fra samme produktserie har den bedste effekt. Så start med at vælge en shampoo til din hårtype, og vælg derefter den medfølgende balsam. Ingredienserne koordineres derefter med hinanden. Dette forbedrer ydeevnen af begge produkter. Hvis du allerede ved at du har tørt eller beskadiget hår, så gå efter produkter med ingredienser der nærer intensivt. Vælg gerne ingredienser såsom arganolie, kokosolie eller sheasmør. Hvis du har fedtet hår er det bedre at gå efter hårpleje der fokuserer på at bekæmpe dette fænomen. Det kan for eksempel være HappySoaps balsam. Lider du af hårtab så gå efter balsam af mærket FOLIGAIN eller Regenepure. Se vores udvalg af balsam og vælg den balsam der passer bedst til dig.

Den bedste balsam til tørt og beskadiget hår

Moroccanoil Hydrating conditioner køb på Bono.dk

Hvis du har tørt hår kan dit hår nyde godt af intensivt nærende mærker, såsom Olaplex og Moroccanoil. Olaplex reparerer og nærer håret intensivt, takket være dens patenterede formel der skaber disulfidbinding. På denne måde opnår du et sundt og glat hår efter brug. Moroccanoil indeholder hovedsageligt arganolie, og kaldes også for det marokkanske flydende guld. Arganolie nærer håret intensivt, takket være de essentielle fedtsyrer produktet indeholder.

Hvor meget balsam skal du bruge?

Er du også skyldig i at påføre for meget balsam, og regne med at det vil virke bedre og mere intensivt? Du er ikke alene. I tilfælde af balsam vælger mange at tænke jo mere, jo bedre. Men tværtimod behøver du ikke en masse balsam for at opnå den ønskede effekt. Hvis du anvender for meget balsam risikerer du faktisk at din balsam bliver siddende i håret, og desuden tager skylningen mere tid og arbejde. Afhængigt af din hårlængde bør du bruge 6 til 15 ml balsam, så bliver dit hår tilstrækkeligt hydreret og næret.

Har sundt hår brug for balsam?

Svaret er: ja. Ligesom med din hud, er det vigtigt at du bliver ved med at fugte håret. Når du udsætter dit hår for eksterne faktorer, såsom sol, vind, vand, varme og luftforurening, bliver dit hår tørt med tiden på grund af fugttab. Med en balsam holder du altid et godt fugtniveau. Sammenlign det med din fugtgivende ansigtscreme. Hvad denne creme gør for din hud, gør balsamen for dit hår.

Bestil den bedste balsam på Bono?

Leder du efter en god balsam til dit tørre eller beskadigede hår? Eller en balsam der beskytter din hårfarve, såsom Moroccanoil Colour Continue eller Olaplex? Så er du med Bono.dk altid godt på vej. Fra de almindelige typer balsam til balsam barer, du finder det hele på vores side. Hvis du bestiller før kl. 23:59, får du leveret inden for tre dage.