Styrk din sundhed med NOW FoodsShop

Bor

Bor er et sporstof der findes naturligt i mange fødevarer, og her kan fås som kosttilskud. Dette grundstof er en vigtig bestanddel af plantecellevægge, og er nødvendigt for plantevækst, bestøvning og frødannelse.

Hvor kommer Bor fra?

Grundstoffet bor findes mest almindeligt i jord i de tørre områder af verden, altså lande som Amerika, Tyrkiet, Argentina, Chile, Rusland, Kina, Peru og Peru. Faktisk har disse lande meget højere koncentrationer af bor. I lande hvor det regner meget, findes der meget mindre bor i jorden.

Hvad kan du bruge Bor til?

Bor anvendes ofte som en forstærker af kroppens stofskifte sammen med mineraler som calcium, magnesium og fosfor. Det er især kendt for at støtte knoglernes styrke og struktur. Men kan også bruges til at forebygge menstruationskramper, og i form af borsyre endda til at forebygge vaginale infektioner. Det bruges også almindeligvis til atletisk præstation, slidgigt og osteoporose.

Et overblik over fordelene ved Bor

  • Styrker kroppens stofskifte
  • Understøtter knoglestyrken og -strukturen
  • Forebygger menstruationskramper
  • Kan endda forebygge vaginale infektioner
  • Giver den perfekte støtte til atletisk præstation

Hvor i kroppen ophobes Bor?

Når din krop indtager bor, omdannes det til borsyre i mave- og tarmkanalen. Kroppen optager ca. 85-90% af det indtagne bor. Bor findes i store mængder i både knogler, negle og hår, men kan også findes i andre kropsvæv. Borsyren er den vigtigste form for bor i blodet, urinen og andre kropsvæsker.

Kilder til bor

Bor findes i vegetabilske fødevarer som frugt, knolde og bælgfrugter. Mængden af bor i plantefødevarer afhænger i nogen grad af indholdet af bor, i den jord og det vand hvor de er dyrket. Men bor kan også findes i andre produkter. Mennesker indtager mange specifikke kilder til bor, det kan være kaffe, mælk, æbler, tørrede og kogte bønner og kartofler.

NOW Foods Boron (Boron) 3 mg vegetariske kapsler køb fra Bono

Præcis hvor meget bor din krop optager, varierer alt efter alderen. Småbørn optager 38% fra den frugt og frugtjuice de indtager, mens de får 19% fra mælk og ost. For voksne tegner mælke- og osteprodukter sig for 18-20 % af indtagelsen af bor, mens især pulverkaffe er den største kilde til bor i kosten for voksne.

Bor findes også i form af kosttilskud, f.eks. NOW Foods Boron arbejder sammen med calcium og magnesium for at påvirke og fremme stofskiftet af calcium, magnesium og fosfor bedst muligt.

Køb Boron kosttilskud hos Bono

Hvis du ønsker at gå sundere gennem livet med et tilskud af bor, anbefaler vi Now Foods Boron. Udover NOW Foods Boron (3mg), tilbyder vi et bredt udvalg af kosttilskud hos Bono Beauty & Health. Så du har altid de nødvendige vitaminer, mineraler og næringsstoffer til rådighed. Besti inden kl. 23:59, og få leveret inden for tre dage.