Styrk din sundhed med NOW FoodsShop

Shampoo bars

Vasker du dit hår med en "normal" shampoo? Eller vasker du håret med en shampoobar? Også kaldet fast hår sæbe eller shampoo sæbe, dukker i stigende grad op herhjemme. I en verden hvor vi i stigende grad er opmærksomme på forbrug og bæredygtighed, er shampoobaren et fordelagtigt alternativ til flydende shampoo. Vidste du at man med en shampoobar bidrager til en plastik fri fremtid og også sparer på vandet? Ikke mere spild af plastik og udvandede produkter til dit hår!

Hvad er shampoobarer helt præcist?

En shampoobar eller fast sæbeblok er nøjagtig det samme som en almindelig shampoo. En shampoobar har en fast form frem for den flydende som vi kender. Flydende shampoo består faktisk af helt op til 80% vand. En shampoobar består hovedsageligt af naturlige ingredienser der skaber sæben. De almindelige typer af shampoobars indeholder et eller flere af de følgende stoffer: natrium palmeolie, sheasmør, natriumlaurylsulfat, palmeolie, olivenolie, glycerin og vand. Din shampoobar holder til et sted mellem 90 og 110 hårvaske, og giver dig samtidig et badeværelse uden plastik.

Hvordan opstod shampoobarer?

Du er sikkert allerede godt klar over at shampoobaren er på vej tilbage i landets badeværelser. Men hvordan startede det egentlig? Hvorfor har danskerne igen fået øjnene op for fordelene ved at benytte en shampoobar?

Tidligere brugte man eksempelvis vegetabilsk stivelse og træaske til at absorbere overskydende olier i håret, for på denne måde at rense håret effektivt. I begyndelsen af ​​1800-tallet begyndte man også at bruge sæbestykker. Disse sæbestykker blev lavet af palmefrugter og kokosolie og blev brugt til både håret og kroppen.

I 1930'erne og 1940'erne blev ​​flydende midler populære, der blev skabt af forskere til effektivt at fjerne snavs. Derefter kom opportunistiske kosmetikfirmaer med på ideen om en flydende shampoo. 

Dette blev starten på en industri der hurtigt blev mange milliarder værd! Som et resultat deraf forsvandt lysten af fast sæbe et stykke tid, og alle blev betaget af "magien" ved flydende shampoo og anden ny kosmetik der solgte som varmt brød. Omkring 1988 relancerede sæbebar forkæmperen Lush, renæssancen af ​​shampoo og shampoobar. I de senere år har du nok bemærket at der er flere og flere virksomheder, der har forpligtet sig til en plastik fri og mere bæredygtig fremtid. HappySoaps er et mærke der er et godt eksempel på dette.

Hvorfor en shampoobar i stedet for "normal" shampoo?

Der er flere grunde til, at du kan vælge at bruge en shampoobar:

 • Du vil gerne bidrage til en plastik fri fremtid med en shampoobar.
 • En shampoobar holder længere, hvilket også gør dit budget gladere.
 • Et badeværelse uden plastikflasker er bedre for vores jordklode, men gør også dit badeværelse smukkere!
 • Det kan også blot være fordi du gerne vil tilbage til det grundlæggende.
 • De fleste typer shampoobarer indeholder kun naturlige ingredienser.
 • Ved at bruge en shampoobar sparer du også på vandet.
 • Almindelig shampoo indeholder ofte kemiske ingredienser.
 • Med en shampoobar kan du i gennemsnit vaske dit hår 90 til 110 gange.
 • Alle de farverige sæbe- og shampoobarer pryder dit badeværelse med de smukke farver!

Hvilke slags shampoobarer findes der? 

Heldigvis er markedet endnu ikke oversvømmet med hundredvis af forskellige produkter der gør det svært at vælge, som vi kender det med almindelige typer shampoo. Men i takt med populariteten stiger, kommer der flere og flere mærker og typer af shampoobarer. Kigger du kun på shampoobar mærket HappySoaps, findes der en passende shampoobar til enhver hårtype. Til blond hår kan du bruge Purple Rain shampoobaren. Lider du af skæl eller en følsom hovedbund, anbefaler vi Aloe Vera You Much shampoobaren. Hvis du har tørt og skadet hår, vil du nyde godt af kokosnøddens nærende egenskaber. Og hvis du ønsker at få det bedste ud af dine krøller, er der også en shampoobar til dette formål: You're One in a Melon! Så uanset dit behov, kan du finde en passende shampoobar der vil gøre dit hår smukt og sundt når du vasker det!

Hvilken shampoobar til tørt og beskadiget hår?

Har du tørt og stærkt beskadiget hår? Og vil du samtidig også gerne gøre dit for at bidrage til en plastik fri fremtid og en bæredygtig livsstil? Så kan du vælge en af de følgende shampoobarer. På denne måde giver du dine tørre og beskadigede hårstrå et længe ventet skud af energi og næring!

Køb HappySoaps Aloe You Vera Much Shampoo Bar (70 gram) på Bono.dk

Aloe You Vera Much. På grund af de plejende egenskaber af aloe veras, fungerer denne shampoobar bedst til beskadiget hår. Derudover virker shampoobaren også godt mod en kløende og følsom hovedbund, ligesom den er god at bruge hvis du har skæl. Hvis du har normalt eller fedtet hår kan denne shampoobar holde både dit hår og din hovedbund sund.

Køb HappySoaps Tea-Riffic Shampoo Bar (70 gram) fra Bono.dk

Tea-Riffic. Er du vild med duften af ​​grøn te, og lider du af beskadiget, slapt og tørt hår? Så er Tea-Riffic shampoobaren det dine hårstrå drømmer om! Du kan også bruge denne shampoobar til grøn te for normalt hår, og nyde godt af den dejlige duft og beroligende effekt på din hovedbund.

Køb HappySoaps Cinnamon Roll Shampoo Bar (70 gram) fra Bono.dk

Cinnamon Roll. Er du fan af kanel? Og lider du af tørt, slapt, beskadiget og tyndt hår? Så passer Cinnamon Roll perfekt til dit hår. Du kan også bruge denne krydrede shampoobar der skaber en vidunderlig fornemmelse og aroma til normalt hår. Cinnamon Roll shampoobaren plejer og nærer dit hår, så det kommer til at skinne smukt igen.

Køb HappySoaps Chamomile Down & Carry On Shampoo Bar (70 gram) på Bono.dk

Chamomile Down & Carry On. Har du lyst til en forårsstemning på dit badeværelse? Denne knaldgule kamille shampoo bar vil gøre dig glad som var det forår hele tiden! Chamomile Down & Carry On er samtidig også oplagt til en følsom hovedbund og beskadiget hår. Så du kan altså slå to fluer med ét smæk.

Hvilken shampoobar til følsom hud?

Lider du af en følsom hovedbund, der ofte klør eller flager? Så er Aloe You Vera Much , Tea-Riffic og Chamomile Down & Carry On de bedste til at bekæmpe kløe og irritation, mens de nærer og plejer dit hår optimalt. The Purple Rain er også velegnet til følsom hud, du kan også bruge denne shampoobar som sølvshampoo.

Hvilken shampoobar til krøller?

Er du den stolte ejer af smukke krøller? Så er du nok også godt klar over at krøller ofte lever deres eget liv med deres egen vilje. Hos Bono har vi også en shampoobar til dine yndefulde krøller:  You’re One In A Melon. Dette er en shampoobar, der har en tæmmende effekt på krøllet og kruset hår. You’re One in a Melons fugtgivende og nærende egenskaber sikrer at dine krøller forbliver smukt definerede. Er det også noget du ønsker?

Hvilken shampoobar til normalt hår?

Hvis du har normalt hår og ikke har behov for særlig pleje eller næring udover en god og effektiv hårvask, kan du forkæle dig selv med shampoobarerne Purple Rain, In need eller Vitamin Sea. På denne måde bliver du sikret en frisk frisure og sæberne holder håret smukt og sundt i lang tid. 

Hvilken shampoobar til beskyttelse af farvet hår?

Farvet hår kræver ofte særlig shampoo for at beskytte hårstråene og effekten fra farvningen. Så vil du gerne beskytte dine farvede hårstrå, og sikre din hårfarve ikke falmer hurtigt? Afhængigt af farven anbefaler vi Purple Rain (særlig flot til blondiner), eller Chamomile Down & Carry On shampoobaren! Her får du beskyttende, plejende og beroligende sæbe, alt sammen samlet i én enkelt shampoobar.

Hvordan bruger du en shampoobar?

Måske tænker du i første omgang at det lyder som et værre besvær når det kommer til at bruge en shampoobar. Men intet er mindre sandt! De fungerer ganske enkelt og nemt:

 1. Gør dine hænder våde.
 2. Gnid shampooen mellem dine håndflader. Du kan også gnide shampoobaren direkte på dit hår.
 3. Masser dit hår godt med det skum der bliver dannet fra shampoobaren.
 4. Rens og skyl skummet ud af dit hår.
 5. Opbevar din shampoobar på et tørt sted, såsom på en træplade eller i en shampoobar taske.
 6. Og voilà; du har nu rent hår og bidraget til en bedre verden.

Efter du har givet håret en tur med din shampoobar, kan du også vælge at gå håret efter med en balsambar hvis det er nødvendigt. På denne måde giver du ekstra fugt til dit hår, og nærer og plejer dit hår yderligere.

Bestil de bedste shampoobarer hos Bono.dk

Ønsker du også at vælge en shampoobar fordi du gerne vil forkæle dig selv, eller måske blot fordi en munter og farverig sæbeblok på badeværelset gør dig glad? Hos Bono.dk finder du en passende shampoobar til alle hårtyper. Se resten af ​​vores sortiment for hårpleje fra topmærker såsom Moroccanoil, Olaplex og OASE. Bestil i dag før kl. 23:59, og få leveret inden for tre dage.