Styrk din sundhed med NOW FoodsShop

Hårtab

Det er noget, som mange mennesker kæmper med: hårtab på grund af stress, hårtab ved sygdom eller endda hårtab generelt. Hårtab har flere årsager, og du kan afhjælpe det med de rigtige midler. Vi informerer dig gerne om de mest almindelige typer hårtab og hvordan du forebygger hårtab.

Hårtab og arvelighed

Etnicitet, alder, køn og hormoner påvirker alle hårvækst. Mænd er mere tilbøjelige til at lide af skaldethed (androgenetisk alopeci) end kvinder. Skaldethed opstår normalt langsomt, efterhånden som nogle mennesker bliver ældre, men kan begynde så tidligt som i 20-årsalderen.

Hormonet dihydrotestosteron (DHT) får hårsækkene til at skrumpe sammen. Håret bliver tyndere og kortere, indtil hårsækkene er for svage til at producere et hår, og hårvæksten stopper helt. Dette resulterer i skaldede pletter. Normalt kan skaldetheden observeres i en fast proces: først forsiden af ​​hovedet, så vigene, kronen, de skaldede dele, der falder sammen og til sidst en rest af hår.

Stop Hårtab

Hvordan stopper du hårtab nu? For at bekæmpe denne type hårtab er det vigtigt, at dit produkt indeholder DHT-blokkere, som findes i Foligain-produkterne med Trioxidil (den ikke-skadelige variant af Minoxidil).

Andre hormonelle hårtab

Både mænd og kvinder kan lide af hormonelle hårtab. Hårsækkene kan være overfølsomme over for testosteron og derfor forsvinde, hvilket resulterer i hårtab og skaldethed. Under graviditeten sker der en stigning i hormonerne østrogen og progesteron, der kan få håret til at blive skørt og tyndt, hvilket gør det lettere at falde af.

At tage for mange mandlige hormoner, gennem anabolske steroider, kan også føre til hårtab.

Hårtab på grund af stress

En væsentlig årsag til hårtab er stress. Stress opstår, når der er en indsats, der varer længe. Dette får kroppen til at producere mere kortisol og adrenalin. Under stress nedbrydes denne adrenalin ikke, som ved fysisk anstrengelse, men akkumuleres derimod på steder, hvor blodcirkulationen er lav. Hovedbunden er et af disse steder. Adrenalinet ophobes i talgkirtlerne og forårsager dermed en overproduktion af mælkesyre.

Mælkesyre og håret

Du har måske gættet det: mælkesyre er katastrofalt for håret. Mælkesyre trænger således ind i hårstrået og skader håret. For eksempel forårsager det spaltning af hårsækkene, udtynding og skørt hår eller endda blokering af væksten af ​​nye hår. Mælkesyre kan også forstyrre celledelingen, så hårets levetid kan gå fra 5 til 7 år til kun 6 måneder.

DS Laboratories er kendt for effektiv afstressende hårtab. revita. SOD indeholder den stærke antioxidant SOD (Superoxide Dismutase) og Ashwagandha , som beskytter hårsækkene mod cellulær stress, oxidation, frie radikaler og miljøet

Vitaminmangel og hårtab

Hårtab på grund af vitaminmangel bliver ofte først synlig efter et stykke tid. Håret har proteiner, mineraler og vitaminer, der er afgørende for hårets generelle sundhed og struktur. Ved hjælp af disse elementer kan håret vokse sundt og optimalt.

Hvilke vitaminer i hårtab?

Hvilke vitaminer er vigtige i hårtab? Vitaminerne B3, B5, B6, B8 (også kaldet biotin) og B12 styrker hårrødderne og hovedbunden. Grundstofferne magnesium, biotin, jern, zink og D-vitamin anbefales også, disse gør håret stærkt, sundt og skinnende. Ved at tage kosttilskud med disse vitaminer og elementer, såsom OASE Hairvitamins, kan du hurtigt fremme hårvæksten.

En jernmangel kan også forårsage hårtab bl.a. Ilt går så til de vitale organer i stedet for håret. En jernmangel og mulig hårtab udvikler sig hurtigere hos kvinder, der er gravide.

Sygdom og hårtab

Hårtab kan også være forårsaget af feber, sygdom (skjoldbruskkirtel), kirurgi, kemoterapi eller medicin. Dette sker normalt ikke i et fast mønster, men der er tale om pludselig hårtab eller ekstrem hårtab. I nogle tilfælde kan dette repareres. Kontakt din læge for at finde den bedste løsning for dig.

Bestil de bedste anti-hrtab produkter på bono.dk?

Leder du efter en shampoo mod hårtab, en derma roller eller simpelthen det bedste middel mod hårtab? Eller vil du foretrække et specifikt hårvækstserum? Det hele er tilgængeligt i vores brede udvalg af premium mærker såsom DS Laboratories, Foligain, SugarBear og OASE. At hæmme Hårtab og stimulere hårvækst har aldrig været nemmere.