Styrk din sundhed med NOW FoodsShop

Fra citrat til bisglycinat: den bedste magnesiumform til dine behov!

Fra citrat til bisglycinat: den bedste magnesiumform til dine behov!

Hvorfor er magnesium vigtigt for os?

Magnesium, et vitalt mineral, er afgørende for mange kropsprocesser som muskelfunktion, hukommelsesstøtte og energimetabolisme. Selvom fødekilder som korn, nødder og grønne grøntsager er naturlige reservoirer, er mængden af magnesium i mad blevet reduceret på grund af jordudmattelse. Derfor vælger mange mennesker kosttilskud for at øge deres indtag. Der findes dog mange former for magnesium, hver med unikke fordele. I denne artikel vil vi udforske magnesiums verden, med særligt fokus på citrat, bisglycinat, taurat og malat.

Vil du først forstå magnesiums grundlæggende? Læs hurtigt videre.

Hvad bidrager magnesium til i kroppen?

 • Det understøtter sundheden af vores knogler.
 • Det fremmer mental velvære.
 • Det hjælper med at modvirke træthed.
 • Det spiller en rolle i muskelfunktion.
 • Det hjælper med korrekt funktion af nervesystemet.

Forskellige former for magnesium

Magnesium wat is de beste vorm

Hvilke former for magnesium er der for en sund krop? Ikke hver form for magnesium absorberes lige godt af vores krop. De forskellige former for magnesium er:

Organiske former:

 • Magnesium bisglycinat
 • Magnesium malat
 • Magnesium citrat
 • Magnesium taurat
 • Magnesium ascorbat

Uorganiske former:

 • Magnesium carbonat
 • Magnesium sulfat
 • Magnesium klorid
 • Magnesium hydroxid
 • Magnesium oxid

Hvad er forskellen mellem organisk og uorganisk magnesium?

Forskellen mellem organisk og uorganisk magnesium handler om den kemiske sammensætning og struktur af magnesiumforbindelser. Her er en enkel forklaring:

Organisk magnesium:
Disse former for magnesium er bundet til et organisk molekyle som en aminosyre. Eksempler inkluderer magnesium bisglycinat, magnesiumcitrat, magnesiumtaurat og magnesiumlactat. Generelt absorberes organiske former for magnesium bedre i fordøjelsessystemet og betragtes ofte som blidere for maven.

Uorganisk magnesium:
Disse former for magnesium er bundet til et uorganisk molekyle. Eksempler inkluderer magnesiumoxid, magnesiumklorid og magnesiumsulfat. Magnesiumoxid er en almindelig form i billige kosttilskud, men har en lavere biotilgængelighed. Dette betyder, at kroppen absorberer det mindre effektivt sammenlignet med nogle organiske former.

Når du vælger et magnesiumtilskud, er det nyttigt ikke kun at kigge på magnesiums form, men også på kroppens behov, biotilgængeligheden af den form, og eventuelle andre sundhedsmål eller overvejelser.

Af alle former for magnesium er bisglycinat kendt som en af de mest absorberbare. Nedenfor fremhæver vi de mest solgte former for magnesium.

De mest solgte former for magnesium

Magnesium bisglycinat: mental balance og ro

Magnesium bisglycinat

Bisglycinat magnesiumform
Magnesium bundet til aminosyren glycine er kendt som bisglycinat. Med sin høje absorption og tolerance, selv i store mængder, er dette den form, du ønsker, hvis du søger mental stabilitet. I betragtning af glycins rolle i vores hjernefunktion, er det tilrådeligt at tage dette supplement om aftenen for optimal mental sundhed og ro.

Magnesium taurat: ro og energi til sindet

Unik på grund af dens binding til taurin, er magnesium taurat en form, der både bekæmper træthed og fremmer mental ro. På grund af taurins beroligende virkning på vores neurale stier er det et fremragende valg for en god nats søvn og mental forfriskning.

Magnesium inositol: balance for sind og humør

Magnesium inositol

Magnesium inositol
Kendetegnet ved sin kombination med inositol, et vitaminlignende stof, er magnesium inositol en form, der primært fokuserer på at støtte mental velvære og humørbalance. Inositol er kendt for sin rolle i kommunikationen mellem celler i hjernen og nervesystemet. Dette samarbejde mellem magnesium og inositol kan bidrage til forbedret humør, reduktion af stressfølelser og generel mental balance. Hvis du vil støtte din mentale sundhed og stræbe efter et stabilt humør, er magnesium inositol et fremragende valg.

Magnesium oxid: afgørende for daglig sundhed

Selvom magnesiumoxid er mindre biotilgængeligt end nogle andre former, vælges det ofte på grund af dets højere magnesiumindhold pr. dosis. Dette gør det til en effektiv måde at opfylde det daglige magnesiumbehov på. Derudover bruges magnesiumoxid ofte på grund af dets afførende virkning. For dem, der ikke kun ønsker at øge deres magnesiumindtag, men også lider af forstoppelse, kan magnesiumoxid være et fremragende valg.

Malate

Magnesium malat: den bedste form for magnesium for en sund krop

Magnesium malat: for daglig energi
Kombiner magnesiums kraft med æblesyre, og du får magnesium malat. Denne form er afgørende for omdannelsen af mad til vores primære energi, ATP. For dem, der har brug for en daglig boost, er en morgendosis magnesium malat ideel.

Lindens magnesium vitamin b6

Magnesium kombination vitamin b6

Total magnesium boost: en alt-i-en-løsning
Overvej et supplement, der indeholder en kombination af magnesiumformer eller næringsstoffer. Med tilsætning af vitamin B6 for forbedret absorption tilbyder det en helhedsmagnesiumoplevelse.

Hvordan vælger du det rigtige magnesiumtilskud?

Når du vælger et supplement, er det vigtigt ikke kun at kigge på magnesiumformen, men også på andre tilsatte stoffer som vitamin B6, glycine og taurin, der kan forstærke magnesiums virkning.

Bonos anbefalinger til magnesiumtilskud

Vores NOW Foods Magnesium Bisglycinate Powder er det bedste valg for mange, primært på grund af dets optagelighed. For dem, der leder efter en kombination af næringsstoffer, er Lindens Zink Magnesium & Vitamin B6-tabletter ideelle. Tre næringsstoffer i én praktisk tablet: zink, magnesiumoxid og B6-vitamin. Hvis du er aktiv og leder efter et magnesiumtilskud, der understøtter muskelfunktionen, kan du overveje NOW Foods Magnesium Citrate Pure powder.

Købe magnesium hos Bono?

I en verden, hvor vores kost ikke altid giver os de næringsstoffer, vi har brug for, i optimale mængder, giver det mening at vælge et tilskud af høj kvalitet. Bonos magnesiumtilskud fra bl.a. NOW Foods, OstroVit, Natrol og Lindens er ikke kun videnskabeligt baseret, men også omhyggeligt udviklet med maksimal optagelse og effektivitet for øje.

Ved at vælge Bonos magnesiumtilskud beriger du dit daglige indtag med det bedste, magnesium har at byde på. Vent ikke længere, og pas godt på dig selv; bestil dine magnesiumtilskud fra os nu, og mærk forskellen!