Styrk din sundhed med NOW FoodsShop

Oplev biohacking: En ny metode til optimeret sundhed

Oplev biohacking: En ny metode til optimeret sundhed

Nysgerrig efter at vide præcis hvad biohacking er? Vi giver dig en introduktion til biohackingsverdenen, inspireret af indsigter og koncepter fra det opsigtsvækkende hollandske TV-program "The Biohack Project". Denne guide er specielt sammensat til at tage dig med på en rejse gennem den fascinerende verden af biohacking, hvor videnskab og teknologi mødes for at optimere vores sundhed og velvære.

Hvad er biohacking?

Biohacking lyder måske som noget fra en science fiction-film, men det er i virkeligheden en meget tilgængelig og praktisk tilgang til at forbedre din sundhed. Biohacking handler om at foretage små, gradvise ændringer i din kost eller livsstil for at optimere dit helbred og velvære. Det er et bredt koncept, der spænder fra justering af dit søvnmønster til brug af avancerede gadgets og teknologier. En biohacker fokuserer på at forbedre de biologiske processer i kroppen for at skabe en bedre, mere energisk version af dig selv. Det er det ultimative mål for enhver biohacker: mere og konstant energi, bedre fokus og koncentration, forsinkelse af aldringsprocessen, vægtkontrol og et sundt udseende.

Det unikke ved biohacking er, at det betragter dit legeme og sind som et system, der kan optimeres. Denne tilgang kendetegnes ved en gør-det-selv-mentalitet, hvor individer eksperimenterer med forskellige aspekter af deres biologi for at forbedre deres fysiske og mentale præstationer. Hvor langt du ønsker at gå, bestemmer du selv.

Biohacking har forskellige definitioner afhængigt af konteksten:

 • I bred forstand: Det handler om at manipulere biologi med en såkaldt ‘hackermentalitet’.
 • Teknologi og biologi: Symbiosen mellem menneskekroppen og teknologi.
 • Optimering: Brugen af biologisk viden og teknologi til at optimere menneskekroppen.
 • Miljøpåvirkning: Tilpasning af omgivelserne for optimal præstation.

De seks kerneværdier af biohacking

 • Avancerede ernæringsstrategier: Biohacking går ud over blot at spise sundt: det handler om at forstå, hvordan bestemte næringsstoffer påvirker vores kropsfunktioner. Dette kan variere fra justering af makronæringsstoffer til implementering af periodisk faste. Målet er at optimere vores ernæring, så den bidrager til vores generelle sundhed og vitalitet.
 • Søvnoptimering: En god nats søvn er afgørende for vores sundhed. Biohackere eksperimenterer med forskellige søvnteknikker for at forbedre kvaliteten af deres søvn. Dette kan variere fra justering af lys og lyd i soveværelset til brugen af søvnsporingsenheder og apps, der analyserer søvnmønstre.
 • Tilpasset fysisk træning: Ikke enhver form for motion er egnet for alle. Biohackere fokuserer på at finde de mest effektive træningsformer for deres kropstype og sundhedsmål, som styrketræning, højintens intervaltræning (HIIT) eller endda yoga og pilates.
 • Stresshåndtering: Kronisk stress kan have stor indflydelse på vores sundhed. Biohackere anvender teknikker såsom meditation, åndedrætsøvelser og mindfulness for at håndtere stress og forbedre deres mentale klarhed.
 • Brug af teknologi og gadgets: I biohackingsverdenen er der utallige gadgets og apps tilgængelige, som hjælper med at overvåge og forbedre sundheden. Tænk på fitness-trackere, smarture og apps, der hjælper med at spore ernæring, søvn og fysisk aktivitet.
 • Fællesskab og vidensdeling: En vigtig del af biohacking er deling af viden og erfaringer. Biohackere er ofte aktive på online fora og fællesskaber, hvor de udveksler tips og råd. Dette er deres måde at lære fra andres erfaringer og finde støtte og inspiration.

I biohackingsverdenen ses mennesker ofte som 'DIY-bioteknologer' (bruger teknologi til at forstå biologi), 'cyborgs' (mennesker, der integrerer teknologi i deres krop), eller 'livsstilsoptimerere' (der stræber efter bedre sundhed og præstationer). Biohacking lover meget for fremtiden, især inden for sundhed, medicin og bæredygtighed.

Fordele ved biohacking

Nogle tilhængere af biohacking rapporterer fordele som forbedret mental klarhed, øget energi, bedre søvn og en generel følelse af velvære. Nogle biohackere melder også om forbedringer i fysisk præstation og en forsinket aldringsproces, nogle endda stræber efter at nå en alder af 130 år!

Biohacking kan være tilgængelig for mange, med justeringer og teknikker, der kan varieres for at imødekomme forskellige behov og muligheder. Uanset om du er en travl professionel, forælder eller studerende, er der teknikker og værktøjer, du kan bruge til at forbedre dit velvære. Det handler om at finde, hvad der virker for dig, og foretage små, opnåelige ændringer i dit daglige liv.

I den næste del af vores blog vil vi dykke dybere ned i specifikke biohackingteknikker og hvordan du sikkert og effektivt kan anvende dem!

Dave Asprey: Grundlæggeren af biohacking

Dave Asprey blev kendt i en alder af 45 år med sin Bulletproof Coffee og hans bestræbelser som livsstilsguru efter en usædvanligt lang levetid. Hans mål er at blive 180 år, og i denne mission har han underkastet sig en række ekstreme og kostbare biohacking-teknikker. Omkostningerne heraf? Mere end 1 million dollars.

Bulletproof livsstil og kommerciel succes

Bulletproof coffee

Som grundlægger af Bulletproof-mærket blev Asprey kendt ved at promovere Bulletproof Coffee, en blanding af kaffe med smør og kokosolie. Dette koncept blev hurtigt populært og resulterede i millioner af solgte kopper kaffe. Hans virksomhed udvidede sig til forskellige ernærings- og sundhedsprodukter, hvilket gjorde ham til en indflydelsesrig figur i sundheds- og velværeverdenen.

Omfattende stamcellebehandlinger

Asprey gennemgik en omfattende stamcellebehandling. Dette omfattede høst af knoglemarv, injektion af stamcellerne i hvert led, langs hans rygsøjle og ind i hans cerebrospinalvæske. Asprey tog også kosmetiske behandlinger, herunder injektioner i sit ansigt og hovedbund, der var beregnet til at reducere rynker og fremme hårvækst.

Biohacking som en livsstil

Aspreys tilgang til biohacking er ikke begrænset til hans diæt. Han tager dagligt 100 kosttilskud, anvender infrarødt lysbad, en hyperbarisk iltkammer og bærer specielle briller for at beskytte sig mod skadeligt lys. Hans hjem, Alpha Labs, er udstyret med forskellige højteknologiske apparater rettet mod at forbedre sundhed og fitness.

Hvordan fungerer biohacking?

Det 'Anti-aging System'

Eduard de Wilde byggede videre på metoderne fra Dave Asprey og udviklede sin egen unikke metode: Anti-Aging Systemet. Alt bliver målt og gemt i et dashboard, der er koblet til diverse apps som fra MyFitnessPal (ernæring), Oura (søvn og bevægelse), KetoMojo (glukose og ketoner) etc. Næsten dagligt tager han sine blodværdier, ketoner og glukose, og han gør dette med glæde.

Baseret på alle disse målinger og registrering af resultaterne blev hans Anti-Aging System skabt, som består af 8 elementer:

 1. Ernæring

  • Bulletproof Diet: Fokuserer på at reducere toksiner og spise antiinflammatoriske fødevarer. Dietten består af en masse højkvalitetsfede, moderate proteiner og begrænsede kulhydrater.
  • Intermittent fasting: Spiser inden for en bestemt tidsramme (som mellem 12 og 20 timer) efterfulgt af en fasteperiode. Dette kan bidrage til vægttab og metabolisk sundhed.

 2. Bevægelse

  • High-Intensity Interval Training (HIIT): Intensiv træning vekslet med mindre intensive hvileperioder. Dette kan forbedre den kardiovaskulære sundhed og hjælper med fedtforbrænding.
  • Styrketræning: Opbygger muskelmasse og styrke for en sundere aldringsproces.

 3. Søvn

  • Forbedring af søvnkvalitet: Vigtigt for dyb, restaurerende søvn. Inkluderer at følge en konsekvent søvn rutine og reducere eksponering for blåt lys.

 4. Åndedræt

  • Åndedrætsteknikker: Udfører regelmæssige øvelser for at reducere stress, forbedre ilt optagelsen og fremme det generelle velvære.

 5. Kulde

  • Kold terapi: Udsættelse for kolde forhold som kolde brusere eller isbade kan styrke immunsystemet og stimulere fedtforbrænding.

 6. Varme

  • Sauna: Varmen fra saunaen kan hjælpe med at eliminere toksiner, afslappe muskler og forbedre blodcirkulationen.

 7. Tilskud

  • Højkvalitets kosttilskud: Brug af kosttilskud for at afhjælpe mangler og understøtte kropsfunktioner, inklusive et bredt spektrum af vitaminer, mineraler og fedtsyrer. Dave Asprey har endnu ikke afsløret sin specifikke liste over kosttilskud, men den indeholder i det mindste følgende kosttilskud. De nævnte produkter er sammenlignelige med dem, Dave Asprey bruger, men kan variere i mærke, form og andre egenskaber. De aktive ingredienser er de samme. 
Tilskud
Ved opvågnen Vitamin D3, Omega-3 fedtsyrer, Vitamin C, Kollagen, L-Tyrosin, Methyl B-vitaminer, Magnesium, Jod, Vitamin K2, Nicotinamid Ribosid, Glutathion, Fisetin, Acetyl-L Carnitin
Ved morgenmad Bulletproof Coffee (med MCT-olie og græsfedt smør, eventuelt suppleret med kollagen proteinpulver)
Før sengetid Magnesium (for afslapning og søvnforbedring)
Andet Nicotinamid ribosid (NR), Glutathion (GSH), Fisetin, Kollagen, Pyrroloquinolinquinon (PQQ), Acetyl-L Carnitin, Vitamin C, Vitamin D, Vitamin K, Vitamin A, Carotenoider, Whey protein, Jod, Krillolie, Methyl Folate, Methyl B12, Polyfenoler, Gurkemeje, L-tyrosin, Zink og kobber, Apigenin

Ansvarsfraskrivelse: Husk, at denne livsstil og brugen af disse tilskud ikke er egnede for alle, især ikke for personer med en medicinsk tilstand. Det er vigtigt at konsultere en læge, stop med brugen og konsulter en læge, hvis der opstår overfølsomhedsreaktioner. Kosttilskud må ikke anvendes som erstatning for en varieret og afbalanceret kost og en sund livsstil.

 • Lys

  • Lysterapi: Udsættelse for naturligt sollys og brug af lysterapianordninger til at regulere søvn-vågne cyklus og forbedre humør og energiniveauer.
  • Ved at manipulere alle disse elementer lykkedes det ham at forebygge sygdomme (et fald på 98%), yde bedre (mere fokus og energi), holde sin vægt under kontrol, have et sundere udseende og i sidste ende at forblive vital længere.

   Den personlige biohacking-rejse af Serge Faguet

   Serge Faguets biohacking-rejse omfattede en række detaljerede, målrettede handlinger, der har forbedret hans sundhed og velvære betydeligt. I sin omfattende blog ser han tilbage på sine metoder og de observerede effekter:

   1. Dybdegående søvnoptimering:

   • Brug af Oura Ring til søvn analyse, opstilling af en streng søvn rutine, undgå blåt lys før sengetid og skabe et ideelt sovemiljø.
   • Effekt: Serge rapporterede en betydelig stigning i kvaliteten af hans REM- og dybe søvnfaser, hvilket resulterede i bedre kognitive funktioner i løbet af dagen, øget produktivitet og en forbedret generel velvære.

   2. Radikale ernæringsændringer:

   • Ophør med at spise sukker og forarbejdede fødevarer, overgang til en kost rig på naturlige, ubearbejdede fødevarer, intermitterende faste og en ketogen tilgang.
   • Effekt: Serge så en betydelig reduktion i hans kropsfedtprocent og forbedringer i metaboliske markører. Han oplevede også en stigning i energiniveauer og en mere stabil blodsukker.

   3. Strategisk motion:

   • Fokus på styrketræning med vægt på store muskelgrupper og integration af High-Intensity Interval Training (HIIT) for maksimal effektivitet.
   • Effekt: Han opbyggede muskelmasse, forbedrede sin VO2Max og øgede sin samlede fysiske kondition, hvilket bidrog til bedre sundhed og øget udholdenhed.

   4. Tænksomt brug af kosttilskud og medicin:

   • Et detaljeret regime af både kosttilskud og receptpligtige lægemidler, omhyggeligt undersøgt og tilpasset hans personlige sundhedsprofil.
   • Effekt: Denne tilgang førte til forbedret mental skarphed, følelsesmæssig stabilitet og en bemærkelsesværdig forbedring i forskellige sundhedsindikatorer, såsom hormonniveauer og markører for cellulær sundhed.

   5. Mentalt og emotionelt selvværd:

   • Regelmæssig meditation og psykoterapi, fokuseret på selvbevidsthed og håndtering af personlige udfordringer.
   • Effekt: Serge oplevede en betydelig reduktion i stress, angst og negative følelser og bemærkede en forbedring i sociale interaktioner og generel livskvalitet.

   6. Datastyret sundhedsovervågning:

   • Udførelse af sundhedstests, herunder blodprøver og genetiske tests for at få et nøjagtigt billede af hans sundhedstilstand.
   • Effekt: Denne omhyggelige overvågning gjorde det muligt for Serge at kontinuerligt finjustere sine biohacking-strategier, hvilket førte til betydelige forbedringer i forskellige sundhedsaspekter.

   7. Fremtidsorienterede sundhedsinitiativer:

   • Forskning i og implementering af nye videnskabelige indsigter og teknologier inden for sundhed og livsforlængelse.
   • Effekt: Forbedrede biomarkører, der indikerer en biologisk yngre alder, og et optimistisk udsyn til en forlænget levetid.

   Kritik af biohacking

   Kritik af Biohacking

   Dave Aspreys tilgang til biohacking og hans Bulletproof-livsstil har bestemt vækket opmærksomhed, men de er også blevet genstand for kritik og debat, især i den medicinske og videnskabelige samfund. Da Asprey ikke har en formel medicinsk grad eller specialiseret uddannelse inden for ernæring, kan nogle stille spørgsmålstegn ved troværdigheden og pålideligheden af hans råd.

   I lyset af disse kritikker er det vigtigt for individer at være forsigtige og kritisk vurdere potentielt tvivlsomme sundhedsråd. Konsultation af kvalificerede sundhedsprofessionelle forbliver den sikreste tilgang til diæt- og sundhedsbeslutninger.

   Desuden lægger ernæringseksperter og diætister vægt på vigtigheden af et afbalanceret og varieret kost, der indeholder alle essentielle næringsstoffer for at støtte en god sundhed, tilpasset individuelle behov og omstændigheder. En 'one-size-fits-all' tilgang kan nemlig være kontraproduktiv.

   Konklusion

   Biohacking lyder som et eventyr fra en futuristisk film, men det er faktisk en spændende, dog tilgængelig måde at arbejde på for et sundere, mere energisk liv. Uanset om du eksperimenterer med din søvn, optimerer dine træninger, eller pifter dit daglige kafferitual op, handler biohacking alt om små ændringer med store effekter.

   Men lad os være ærlige: ikke alle har tid (eller budget) til at begive sig ud i dyre og omfattende stamcellebehandlinger à la Dave Asprey. Heldigvis behøver det heller ikke være sådan! Biohacking kan være så simpelt som at vælge de rigtige tilskud for at booste din daglige ernæring. For dem, der er interesseret i biohacking, tilbyder vores sortiment af tilskud en enkel måde at begynde at forbedre dit velbefindende.

   Kilder