Styrk din sundhed med NOW FoodsShop

Vælg den perfekte sølvshampoo med disse tips!

Julie Bollaart

Vælg den perfekte sølvshampoo med disse tips! Olaplex 4.P

At blegge dit hår og derefter se en uønsket orange- eller gulagtig glød? Dette vil vi simpelthen undgå for enhver pris. Den smukke balayage eller blonde lokker skal forblive fejlfri. Her kommer sølvshampoo ind i billedet. Denne lilla shampoo, også kaldet no-yellow shampoo, er den kardinalregel for vedligeholdelse af smukke blonde (blegede) og grå nuancer. Dette blogindlæg forklarer præcis hvorfor!

Hvad gør sølvshampoo præcis?

Sølvshampoo er lavet for at holde gråt eller sølvfarvet hår livligt. Lilla er modsat gul på farvecirklen, hvilket betyder, at den dybe lilla formel i sølvshampooen sigter mod gule toner og kobberagtigt hår for at gøre de klare nuancer mere livlige. Dette gælder for både farvet og naturligt hår. Naturligt gråt hår kan få gule toner på grund af miljøfaktorer som vind, regn og forurening. Afhængigt af hvor længe du lader shampooen sidde i, kan enhver nuance udvikles, fra honningblond til det køligste hvid.

Hvordan bruger du en sølvshampoo?

Køb silver shampoo hos Bono

Som vi lige sagde, husk at lilla shampoo ikke erstatter din sædvanlige shampoo og ikke er beregnet til daglig vask af din frisure (Dog kan OLAPLEX No. 4P bruges til dette). Hvis du begynder at bemærke en lilla nuance i dit hår, skal du lægge den lilla shampoo væk! Vi anbefaler dig også at bruge sølvshampoo en eller to gange om ugen og ikke lade den virke længere end fem minutter. Mere end fem minutters brug kan føre til overførsel af violet pigment. Tiden afhænger dog af sølvshampoo-mærket, det ønskede resultat, hårets kvalitet og graden af gulfarvning. Pas på: Beskadiget, skrøbeligt og porøst hår har en større tendens til at blive lilla end sundt hår. Følg altid instruktionerne på emballagen.

Hvis du vasker dit hår oftere, skal du skifte mellem sølvglans og din almindelige shampoo. Du kan også blande den lilla shampoo med din almindelige shampoo for at tilføje lidt af det violette pigment til din daglige hårplejerutine uden at risikere at gå for langt. Du kan også skifte mellem en sølvshampoo og andre shampooer til blondiner eller finere sølvshampoo.

Planlægger du at farve dit hår? Vær forsigtig her! Brug ikke shampoo mindst en uge før dit besøg hos frisøren, da dette kan påvirke farveresultatet.

Hvor længe skal sølvshampoo trække?

Vi anbefaler at lade sølvshampoo virke i højst fem minutter. Mere end fem minutters brug kan føre til overførsel af violet pigment.

Kan man bruge sølvshampoo på brunt hår?

Ja, du kan bruge lilla shampoo på mørkere hårfarver. Hvis du har mørkebrunt hår, vil en lilla shampoo ikke være særlig effektiv. Men hvis du har mørkt hår med lyse striber, vil den lilla shampoo lysne dine lysere lokker. For at inkludere en lilla shampoo i din rutine, skal du blot erstatte din almindelige shampoo med en lilla mulighed. Shampooen renser stadig dit hår og hovedbund som en traditionel shampoo, men den har en ekstra tonende faktor, der balancerer dine farvede lokker.

Påvirkning af sollys/UV-stråler på håret

Alt fra UV-stråler og overdreven varmestyling til mineralerne i dit vand kan gøre dit brune hår kobberagtigt med uønskede orange eller gule undertoner uger efter farvning. Da lilla er modsat orange på farvehjulet, neutraliserer lilla hårbehandlinger de kobberfarvede toner og hjælper dit hår med at se friskere ud. At bruge lilla shampoo på mørkt hår med highlights eller lysere brunt hår har en lignende effekt som på blondt hår.

Sølvshampoo og -balsam

Vi hører meget om sølvshampoo, også kendt som no-yellow/lilla shampooer. Men udover sølvshampoo er der også andre "lilla" produkter. Du kan også give dit hår ekstra pleje med en sølvshampoo hårmaske eller en sølvshampoo balsam. Så har du ikke kun smukke blonde lokker, men de er også altid bløde og skinnende.

Er sølvshampoo skadelig for dit hår?

Lilla shampoo er ikke skadelig for håret, så længe du bruger det korrekt, dvs. højst to eller tre gange om ugen. Hvis du bruger det oftere, tørrer sølvshampooen dit hår ud, og du risikerer, at det bliver lilla i stedet for blondt! Det er selvfølgelig ikke noget, du ønsker. For at forhindre, at dit hår tørrer ud, er det altid en god idé at vælge en lilla shampoo, der indeholder ingredienser som keratin eller arganolie og er designet til hyppig brug.

Tænk for eksempel på den nærende sølvshampoo fra Moroccanoil: Moroccanoil Blonde Perfecting Purple Shampoo. Derudover kan du styrke den nærende effekt med den tilhørende balsam, Blonde Perfecting Purple Conditioner. På den måde får du to fluer med ét smæk: skinnende hår med en farve, der tager kegler!

Forskellige blonde nuancer ved hjælp af silver shampoo(Resultat efter brug af OLAPLEX No. 4P sølvshampoo)

Hvis du vasker dit hår hver dag med lilla shampoo, kan der ske to ting:

 • Dit hår får en farve, der ligner lilla, langt fra den blonde, du elsker så meget.
 • Dit hår tørrer ud. Hvis det sker, vil du bemærke, at håret bliver tørt, skørt og mat.

Kan du få hårtab fra sølvshampoo?

Lilla shampoo kan i sig selv ikke forårsage hårtab, hvis du bruger det med måde, men hvis du bruger for meget lilla shampoo, kan det føre til skader og hårbrud, hvilket kan få dig til at miste hår.

Olaplex No.3 Hair Perfector (100 ml.) købe hos Bono

Sølvshampoo kan være udtørrende for håret og bør derfor ikke bruges oftere end anbefalet, men som med ethvert produkt er mådehold nøglen. Ved kun at bruge det lejlighedsvist sammen med andre fugtgivende og nærende produkter, bør dit hår ikke lide for meget. Brug udover din sølvshampoo også en (genoprettende) hårmaske, der intensivt nærer og fugter dit hår, såsom OLAPLEX No. 3 eller Lola Cosmetics Dream Cream hårmaske. Dit hår vil være evigt taknemmeligt med en af disse hårmasker!

De bedste sølvshampooer

Er du overbevist om, at du skal inkludere en sølvshampoo i din hårplejerutine? Eller er du inspireret til at skifte til en sølvshampoo? Vi har samlet en liste over sølvshampooer for dig, så du kan træffe et velovervejet valg og parade rundt med smukke blonde lokker.

OLAPLEX No.4P Sølvshampoo

Olaplex No.4P Blonde Enhancer Toning Silver Shampoo (250 ml.) køb fra Bono.

OLAPLEX No.4P Blonde Enhancer Toning Sølvshampoo er uundværlig, hvis du har blondt hår og vil have det bedste ud af dine blonde (afblegede) lokker. Formlen indeholder Olaplex's patenterede Bond Building-teknologi. En formel, der reparerer, forbedrer og intensivt fugter beskadiget hår. Sølvshampooen supplerer OLAPLEX-rutinen. Du kan erstatte den normale No.4 (shampoo) med denne sølvshampoo-variant. Ligesom den almindelige shampoo er denne formel 100% vegansk og fri for sulfater, parabener og gluten. Resultat:

 • Tre gange lysere hår
 • Eliminerer gule nuancer
 • Reparerer håret
 • Resultat gælder for alle hårtyper
 • Egnet til daglig brug

Moroccanoil Blonde Purple Sølvshampoo

Moroccanoil Blonde Perfecting Purple Zilvershampoo køb fra Bono

Få det bedste ud af din hårfarve med Blonde Perfecting Purple Shampoo fra Moroccanoil. Den farvekorrigerende shampoo renser skånsomt og bekæmper kobberlige nuancer i blondt, lysere og gråt hår. Den farvesikre og sulfatfrie formel indeholder violette pigmenter for at modvirke uønskede gule og orange nuancer samt ArganID-teknologi for at hjælpe med at forsegle kutiklen og give en strålende glans. Resultat: smukt og skinnende hår takket være de gavnlige virkninger af arganolie.

Moroccanoil Blonde Purple Conditioner

Moroccanoil Blonde Perfecting Purple Conditioner køb fra Bono

Som vi tidligere nævnte, stopper det ikke ved shampoo. Hvis du vil forstærke effekten af en sølvshampoo og samtidig give dit hår ekstra næring, er denne conditioner fra Moroccanoil et must. Moroccanoil sølvshampoo Blonde Purple Conditioner afgiver violette pigmenter. Dette modvirker de gule og orange nuancer. Din hårfarve ser frisk og strålende ud efter brug af denne lækre lilla conditioner. Resultatet:

 • Hårtonen korrigeres
 • Patenteret ArganID™-teknologi
 • Ingen gule og orange nuancer
 • Sulfatfri formel
 • Hår er silkeblødt og skinnende efter brug

HappySoaps Purple Rain Shampoo Bar

 HappySoaps Purple Rain Shampoo Bar Silvershampoo (70 gram) køb fra Bono

HappySoaps Purple Rain Shampoo Bar er den perfekte plastikfri rensning og sølvshampoo for miljøbevidste damer blandt os. Den lilla bar bekæmper også skæl takket være lavendel. Vidste du forresten, at en shampoo bar varer 90 til 110 hårvaske? Det er lige så meget som tre til fire shampoo flasker! Så meget desto mere grund til at vælge denne lækre sølvshampoo bar.

Den bedste sølvshampoo til dit hår?

En shampoobar sølvshampoo, OLAPLEX, Moroccanoil? Hos Bono finder du det hele. Vil du også give din frisure ekstra næring med de bedste hårmasker, så er du kommet til det rette sted hos Bono Beauty & Health. Hvis du ikke kan finde ud af det, tøv ikke med at kontakte os for den bedste rådgivning. Vores skønhed & sundhed team er altid klar til at hjælpe dig.