Kollagen

Ønsker du at forebygge rynker eller at bekæmpe eksisterende rynker? Der er stor sandsynlighed for at en af de ingredienser, der ofte nævnes i denne sammenhæng er kollagen. Her vil vi fortælle dig alt du skal vide om denne almindelige ingrediens til anti-aging behandlinger.

Hvad er kollagen?

Kollagen er et uopløseligt protein i kroppen, der giver struktur og elasticitet til alt lige fra hår, negle, knogler, muskler, brusk og led. Desuden findes der kollagenfibre i overhuden, som giver huden den faste struktur og elasticitet vi kender. 

Hvad er kollagen godt for?

Vores bindevæv og hud er alt sammen fremstillet af kollagen. Den naturlige produktion af kollagen falder dog fra 25 årsalderen og opefter. Som følge heraf, anbefales det at supplere med et indtag af kollagen via kosttilskud eller kost. Kollagen har følgende fordele:

  • Sikrer at huden forbliver elastisk og modvirker dermed aldring af huden
  • Beskytter organerne ved at støtte bindevævet omkring tarmene
  • Sikrer tilstrækkelig muskelopbygning gennem glycerin

Kollagen i dyrefoder

Kollagen findes hovedsageligt i huden og knoglerne hos en række dyr. Tidligere blev der ofte anvendt fiskehoveder, skind og ben til at fremstille bouillon for eksempel. Men nu hvor dette ikke længere er tilfældet, får vi i den vestlige verden kun cirka 5% af den samlede mængde kollagen vi har brug for. Så det er altså ekstra vigtigt at booste din kollagenproduktion!

Kollagen fra plantebaserede fødevarer

Udover de animalske produkter, kan kollagen også stimuleres gennem plantebaserede fødevarer. C-vitamin er en vigtig byggesten i kollagen. Men også zink, kobber, svovl og selen fremmer kollagenproduktionen i kroppen. 

Hvor finder man kollagen?

Overordnet set findes kollagen i de følgende fødevarer:

  • Bouillon fra knogler eller fisk (primært kollagen)
  • Gelatin fra sener, knogler, brusk og hud fra forskellige dyr
  • Skind fra dyr eller fisk
  • Frugt og grøntsager med et højt indhold af C-vitamin: citrusfrugter, blåbær, peberfrugter, jordbær osv.
  • Nødder og frø

Bemærk dog, at der også findes fødevarer der faktisk forårsager en forringelse af kollagen, såsom fødevarer med et højt indhold af sukker eller raffinerede kulhydrater. 

Kollagentilskud af høj kvalitet

Køb NOW Foods BioCell Collagen® hydrolyseret type II (120 kapsler) fra Bono

NOW Foods UC-II Kollagen type II kapslerne bliver udvundet af kyllingebrusk, og er en patenteret form for kollagen der indeholder type II kollagen. Faktisk arbejder denne type sammen med immunsystemet for at hjælpe kroppen med at opnå sunde led. Dette fremmer komforten i leddene og øger fleksibiliteten i kroppen. Foretrækker du kollagen i pulverform fra NOW Foods? Så bør du gå efter NOW Foods Collagen Joint Support Powder, eller NOW Foods Collagen Peptides Powder fra NOW Foods.

Køb OASE Skin Vitamins 1 måned (60 veganske bløde gummies™) fra Bono

Ønsker du et tilskud af kollagen til at forbedre huden og bekæmpe hudens aldring? Så gå efter OASE Skin Vitamins. Disse veganske kollagen vingummier giver en sund, stram og strålende hud. Ved hjælp af disse vingummier kan du forhindre en slap og tynd hud, så du udskyder dine rynker så længe som muligt. Men det er ikke alt: vingummierne består nemlig af hele 20 ingredienser af høj kvalitet, såsom A-vitamin, biotin, astaxanthin og carnitin. 

Køb NatureWise Kollagen peptide (504g) fra Bono

NatureWise Collagen Peptides indeholder hydrolyseret kollagen af type I & III, der kommer fra græsfodret kvæg der ikke er genmodificeret. Disse type I & III kollagener giver maksimal støtte til kroppens indre og ydre funktioner. Det er en GMP certificeret måde at bekæmpe aldring, og til at bevare sund hud og sundt hår. Bare tag en enkelt dosis sammen med din drikkelse eller dit måltid.

Køb SugarBear Women's Multi hos Bono

Foretrækker du et samlet kosttilskud til kvinder? De populære SugarBear Women's Multi vingummier er veganske, og de indeholder C-vitamin, D2-vitamin, E-vitamin, B2-vitamin, B6-vitamin, folinsyre, B12-vitamin, biotin, pantotensyre, magnesium, zink og omega-3, som er en lang række gavnlige og aktive vitaminer og mineraler. Derudover indeholder kosttilskuddet samtidig også en såkaldt "Collagen Booster Blend", der sikrer en smuk hud og sund hårvækst. Fås også som SugarBear Womens Multi 3 Month Gift Pack.

Køb bedste kollagen supplement hos Bono

Er du overbevist om den vidunderlige kraft ved kollagen? Ønsker du blandt andet at bekæmpe hudens aldring? Så tjek vores sortiment af kollagen og vælg din favorit. Bestil før kl 23:59, og få leveret inden for tre dage.