Ny: OASE Hair Thickening Shampoo & Conditioner.Køb nu!

Produkter

DHEA

DHEA, også kaldet Dehydroepiandrosteron eller anti-aldringshormonet, er et steroidhormon, der produceres af kolesterol af binyrerne, kønskirtlerne, fedtvævet og huden. DHEA kan hjælpe mod stress-relaterede klager, et svækket immunsystem og hukommelsesproblemer.

Hvad er DHEA?

DHEA er et hormon, der produceres af binyrerne og er det mest udbredte steron i den menneskelige blodbane. Når vi er unge, omkring 7-års alderen, begynder vi at producere dette hormon naturligt. Blodniveauer når deres højdepunkt i vores sene teenageår og begynder at falde omkring 25 års alderen. Vores DHEA-niveau falder omkring 20% ​​pr. årti, indtil vi endelig når et lavpunkt på omkring 10% af topniveauerne, når vi er 80 år gamle.

DHEA og kortisol

Måske den mest oversete, men vitale rolle for DHEA er dets forhold til kortisol. DHEA har et omvendt forhold til kortisol. Når DHEA er lavt, er kortisolniveauet højt og omvendt. Kortisol er et af de få hormoner, der stiger med alderen. Kortisol er kendt for at fremkalde stress, og når niveauet er højt i længere perioder, påvirkes mange kropsfunktioner negativt. For eksempel kan kroppen blive mere insulinresistent og skader på det endokrine system kan opstå gennem skader på hypothalamus. At opretholde sunde DHEA-niveauer og kontrollere coritisol-niveauer kan hjælpe med at bremse den fysiske aldring og reducere stress.

Hvad gør DHEA?

DHEA er det mest udbredte hormon i den menneskelige blodbane. Forskning har vist, at det har betydelige anti-aldringseffekter. DHEA-niveauer falder naturligt, når folk bliver ældre, og der er god grund til at tro, at at tage et DHEA-tilskud kan forlænge dit liv og gøre dig mere ungdommelig, mens du stadig er i live. Derudover kan DHEA spille en vigtig rolle i kognitiv forbedring.

Hvilke videnskabelige undersøgelser understøtter DHEA?

I 1960'erne opdagede den franske læge Etienne Emile Baulieu, MD, DHEA's anti-aldringsegenskaber. I en nylig undersøgelse administrerede en endokrinolog ved University of California i San Diego, Samuel Yen, DHEA kosttilskud til 30 mænd og kvinder i alderen 40-70 i seks måneder. Forsøgspersonerne havde det væsentligt bedre fysisk og psykisk og havde færre smerter.

C. Norman Shealy, MD, Ph.D. har sagt, at DHEA spiller en vigtig rolle i immunsystemet, er en byggesten for seksuelle og andre hormoner og bestemmer det generelle niveau af velvære og humør. DHEA er mangelfuld i alle større sygdomme, herunder fedme, diabetes, forhøjet blodtryk, forskellige immundefekter, koronararteriesygdomme og autoimmune sygdomme.

DHEA kan have en betydelig indflydelse på slank kropsmasse. I en undersøgelse udført af D. Jakubowicz og kolleger tog 22 mænd 300 mg DHEA hver nat i 30 dage. De fandt et gennemsnitligt fald på 27 % i insulinniveauet. De fandt også en 89% stigning i IGF-1 (et potent hormon med alsidige virkninger, især dets væksthormonlignende effekter på kropssammensætning), et 14% fald i kropsfedt og en 7,8% stigning i magert kropsmasse.

DHEA kan blokere de kataboliske (nedbrydnings) virkninger af Cortisol på muskelvæv. Andre diskussioner på DHEA-konferencen fokuserede på forholdet mellem Cortisol og DHEA. Cortisol er et katabolisk (vævsnedbrydning) stresshormon. Motion har vist sig at øge serum cortisol-niveauer markant. Disse træningsinducerede forhøjede cortisolniveauer kan bidrage væsentligt til kataboliske effekter på muskelvæv. DHEA har vist sig at blokere nogle af de akutte virkninger af stress-induceret kortisolfrigivelse.

DHEA kan have en stor indflydelse på en positiv ændring i kropssammensætning, hvilket fremmer væksten af ​​magert muskelvæv. En anden undersøgelse viste, at en høj dosis af DHEA Kosttilskud reducerede kropsfedtet med 31 %, mens kropsvægten blev bevaret på kun 28 dage. Dette indikerer en betydelig stigning i magert kropsmasse på bekostning af kropsfedt. Denne undersøgelse viser, at DHEA kan have en dybtgående evne til væsentligt at ændre kropssammensætning til fordel for opbygning af slank kropsmasse.

En anden undersøgelse viste, at DHEA har en interessant effekt på valg af fødevarer. En kontrolleret dyreundersøgelse viste, at når de fik valget, valgte de, der fik DHEA, magert protein og kulhydrater frem for fedtholdige fødevarer.

Køb DHEA kosttilskud på bono.dk?

købe DHEA? Køb DHEA fra Bono og vær sikker på kvalitet og sikkerhed. Alle vores kosttilskud er uafhængigt testet. Desuden er de rene ingredienser fra kendte vestlige producenter. Bestilt inden 23:59, bliver leveret i morgen.