Ginseng

Er du nysgerrig efter at lære mere om virkningerne af ginseng, eller blot forstå hvad ginseng egentlig er? For at finde ud af om det er noget for dig, giver vi dig her et kort overblik.

Hvad er ginseng?

Ginseng er den mest berømte kinesiske urt, og kaldes også for “verdens vidunder”. Urten tilhører vedbend familien Ginseng Eleutherococcus. I mere end 2000 år er denne urt blevet anvendt i traditionel kinesisk og koreansk medicin. Siden det 17. århundrede er ginseng også blevet kendt i Europa, og populariteten vokser stadigvæk hurtigt.

Hvilke forskellige typer ginseng findes der?

Baseret på oprindelsen, findes der 3 vigtige typer ginseng:

  1. Asiatisk ginseng, også kaldet Panax Ginseng, er kendt som den mest kraftfulde ginseng. Det har stærke adaptogene egenskaber der hjælper med at reducere træthed og at forbedre immunsystemet. Panax ginseng dyrkes i Kina, Japan og Korea.
  2. Amerikansk ginseng, også kaldet Panax Quinquefolius, har de fleste fordele som Panax ginseng har, og indeholder også ginsenosider.
  3. Sibirisk ginseng, på latin Eleutherococcus Senticosus, er en "fjern fætter" til Panax ginseng, men har stort set de samme egenskaber som Panax ginseng har. Denne urt er især god til at reducere træthed og forbedre blodtrykket.

Ginseng kan enten være hvid eller rød. Efter høsten dampes og tørres den røde ginseng i 3 til 5 timer ved cirka 100 °C for at give den røde farve. Hvid ginseng tørres direkte efter høst.

Hvad er ginseng godt for?

Fordelene ved at indtage ginseng inkluderer:

  • Bekæmpelse af infektioner. På grund af ginsengs adaptogene virkning, hjælper ginseng med at bekæmpe Pseudomonas aeruginosa og virale infektioner. Derfor har ginseng en beskyttende rolle, og på grund af denne indflydelse på immunsystemet virker ginseng desuden også mod forkølelse og influenza.
  • Reducering af kolesterol og blodsukker. Urten kan derudover også hjælpe med behandling af højt kolesterol og type 2-diabetes.
  • Forsinkelse af ældning. Den asiatiske ginseng, Panax ginseng, indeholder anti-aging stoffer i form af antioxidanter og insulin lignende stoffer. Dette hjælper med blodcirkulationen i organerne, hvilket igen forbedrer kroppens velvære.
  • Giver mere energi og udholdenhed. Ginseng stimulerer udholdenhed og styrke i kroppen. Dette forbedrer fysisk præstation uden mental belastning, i modsætning til koffein.
  • Forbedring af kognitive funktioner og hukommelsen. Da ginseng er en antioxidant, beskytter det de sårbare hjerneceller mod frie radikaler. Ginseng bidrager også til at forhindre hukommelsestab og mental tilbagegang relateret til alderdom.
  • Reducering af stressniveauet. Ginseng er også nyttigt til afslapning af muskler og nerver. Urten stimulerer den kapillære cirkulation og dermed påvirkningerne af stress. Her er ginsenosider ansvarlige for effekten.
  • Forbedring af humøret. Undersøgelser har vist at de følgende effekter oftest bliver rapporteret: mere energi, bedre generelt velvære, forbedret nattesøvn, bedre sexliv og en generelt glad følelse.

Er ginseng sikkert?

Ginseng har været anvendt af mange mennesker over hele verden i lang tid. Der er dog mulighed for bivirkninger hos et lille antal mennesker. Ulemperne ved ginseng drejer sig primært om problemer med søvnen. Mindre almindelige bivirkninger er hovedpine, maveproblemer, stress, svingninger i blodtryk og svimmelhed.

Den bedste ginseng at købe

Asiatisk ginseng: NOW Foods Panax Ginseng Extract

NOW Foods Panax Ginseng ekstrakt køb på Bono.dk

Vælg den mest anbefalede form for ginseng, Panax ginseng. NOW Foods Panax Ginseng Extract indeholder de stærkeste adaptogene egenskaber som ginseng byder på. Dette hjælper mod træthed og svaghed hos voksne, men også til forbedring af de kognitive funktioner. Kapslerne er vegetariske og veganske, og fås i 100 eller 250 kapsler. Produkterne er kvalitetssikrede i form af GMP, så alle aspekter af fremstillingen bliver undersøgt og godkendt. Fås i en dåse med 100 eller 250 kapsler.

Amerikansk Ginseng: NOW Foods Amerikansk Ginseng

Køb NOW Foods Amerikansk ginseng 500 mg (100 kapsler) fra Bono.dk

Foretrækker du amerikansk ginseng? Denne type indeholder de fleste fordele ved Panax ginseng og hjælper desuden også ved feber og forkølelse, såvel som indeholder mange bioaktive stoffer for at bekæmpe træthed. Hvis du ikke ønsker Panax ginseng, er dette det bedste valg. Kapslerne er GMP kvalitetssikrede, og stadig vegetariske og veganske.

Kombination: NOW Foods Ginseng & Royal Jelly

Køb NOW Foods Ginseng & Royal Jelly (90 kapsler) fra Bono.dk

Ønsker du noget ekstra udover ginseng? Så kan du prøve NOW Foods Ginseng & Royal Jelly. Ud over Panax ginseng, indeholder disse kapsler også royal jelly, mad der er lavet af bier for biernes dronning. Denne ingrediens er rig på vitaminer, mineraler, aminosyrer, fedtsyrer og enzymer. Denne kombination sikrer den optimale stigning i energiniveauet, og forbedrer desuden immunsystemet. Igen er dette produkt kvalitetssikret i form af GMP.

Køb Ginseng hos Bono

Overbevist om fordelene ved ginseng? Så tag et kig på vores Ginseng sortiment, bestående af flere typer ginseng og forskellige kapsler, og se mulighederne du kan opn.