Styrk din sundhed med NOW FoodsShop

Coenzym Q10

Coenzym Q10 (CoQ10) er en antioxidant som naturligt bliver produceret af din krop. Dine celler bruger CoQ10 til vækst og vedligeholdelse af kroppen.

Hvad er COQ10?

Selv om CoQ10 fås som et kosttilskud, er det et næringsstof der produceres naturligt i din krop. Det er en kraftig antioxidant der beskytter din hjerne, dit hjerte og dine muskler. 

CoQ10 findes i næsten alle celler i kroppen og er involveret i produktionen af energi, og stoffet muliggør desuden en række biokemiske reaktioner. Desuden har COQ10 antiinflammatoriske egenskaber der modvirker kendte hjertesygdomme.

Hvornår har du brug for ekstra tilskud af CoQ10?

Niveauerne af CoQ10 i din krop falder med alderen. CoQ10 niveauerne viste sig også at være lavere hos personer med visse sygdomme, såsom hjertesygdomme, og hos personer der tager kolesterolsænkende medicin kaldet statiner. 

CoQ10 forekommer naturligt i kød, fisk og nødder. Mængden af CoQ10 i disse fødevarekilder er dog ikke nok til at øge CoQ10 niveauerne i kroppen væsentligt. CoQ10 kosttilskud fås som kapsler, tyggetabletter og flydende sirup, hvilket gør det endnu lettere at tage dem. 

Forskning

Forskning har vist at indtagelse af CoQ10 tilskud har mange positive virkninger på specifikke tilstande, såsom kongestivt hjertesvigt og forebyggelse af migræne. 

Hjertetilstand

CoQ10 har vist sig at forbedre symptomerne på kongestivt hjertesvigt. Selv om resultaterne er blandede, kan CoQ10 hjælpe med at sænke blodtrykket. Nogle undersøgelser tyder også på at CoQ10, i kombination med andre næringsstoffer, kan hjælpe til genopretning hos personer der har gennemgået bypass- og hjerteklapoperationer.

Diabetes

Selv om der er behov for flere undersøgelser, tyder en række undersøgelser på at CoQ10 kan hjælpe med at sænke low-density lipoprotein (LDL)-kolesterol, såvel som det samlede kolesteroltal hos personer med diabetes, hvilket altså sænker deres risiko for hjertesygdomme.

Statin-induceret myopati 

Nogle undersøgelser tyder på at CoQ10 også kan hjælpe med at lindre muskelsvaghed, såvel som smerter der sommetider er forbundet med indtagelse af statiner.

Migræne

Visse undersøgelser tyder desuden på at CoQ10 kan reducere hyppigheden af denne type hovedpine. Forskning har vist at de antiinflammatoriske egenskaber ved CoQ10 tilskud potentielt kan reducere hyppigheden, sværhedsgraden og varigheden af migræne. En separat undersøgelse, der kombinerede CoQ10 med magnesium og riboflavin, viste også lovende resultater med hensyn til at reducere migræne smerter og bivirkninger. Du bør dog spørge din læge, før du tager CoQ10 til behandling af migræne. 

Fysisk ydeevne

Da CoQ10 er involveret i kroppens energiproduktion, menes det at dette tilskud kan forbedre din fysiske præstationsevne.

De bedste CoQ10 tilskud

NOW Foods CoQ10 100 mg med hvidtjørn bær kapsler køb fra Bono

CoQ10 100 mg med Hawthorn Berry fra NOW Foods indeholder hvidtjørn. Og netop hvidtjørn er en plante med særlige helbredende egenskaber. Den har nemlig en stærk regulerende effekt på hjertemusklerne, blodtrykket og blodsukkeret.

Hvidtjørn styrker desuden hjerterytmen og udvider blodkarrene, hvilket stimulerer blodcirkulationen i kroppen. Kombineret med CoQ10, som fremmer den cellulære energiproduktion i kroppen, giver dette tilskud mulighed for maksimal beskyttelse og styrkelse af kroppen.

NOW Foods Flydende CoQ10 (118 ml.) køb fra Bono

NOW Foods Liquid CoQ10 (118 ml) Har du altid kæmpet med at indtage de rette antioxidanter, næringsstoffer og mineraler? Nu kan du undgå besværet ved hjælp af NOW Foods Liquid CoQ10. Du kan trods alt blande dette direkte i dine yndlings drikke, eller du kan tage det lige før, eller efter, et lækkert måltid. På denne måde er det aldrig mere et problem at få tilstrækkeligt med antioxidanter. 

NOW Foods CoQ10 600mg (60 softgels) køb fra Bono

 NOW Foods CoQ10 600 mg er, ligesom mange andre produkter fra dette mærke, et kosttilskud af farmaceutisk kvalitet, der sammen med E-vitamin fungerer som en kraftig opfanger af frie radikaler i cellemembraner og i blodkarrene. Som følge heraf, forebygger og helbreder høje koncentrationer af CoQ10 forskellige hjertesygdomme og fysiske lidelser.

Sikkerhed og bivirkninger

CoQ10 tilskud er sikre og giver kun få bivirkninger hvis de tages som anvist. 

Køb CoEnzym Q10 hos Bono

Ønsker du at hjælpe kroppen til naturligt at producere CoQ10? Hos Bono har vi et rummeligt og bredt sortiment, bestående af forskellige kosttilskud, vitaminer og mineraler fra de førende mærker i branchen. Bestil inden kl. 23:59, så får du leveret i løbet af tre dage.