Styrk din sundhed med NOW FoodsShop

DHEA

DHEA, der også kaldes for Dehydroepiandrosteron eller hormonet mod aldring, er et steroidhormon der produceres af kolesterol i binyrerne, kønskirtlerne, fedtvævet og huden. DHEA kan hjælpe mod problemer relateret til stress, et svækket immunsystem og hukommelsesproblemer.

Hvad er DHEA?

DHEA er et hormon der produceres af binyrerne og er det mest udbredte steron i den menneskelige blodbane. Når vi er unge, omkring 7-års alderen, begynder vi at producere dette hormon naturligt. Blodniveauet når højdepunktet i vores sene teenageår, og begynder derefter at falde omkring 25 års alderen. Vores DHEA niveau falder omkring 20% ​​pr. årti, indtil vi endelig når et lavpunkt på omkring 10% af det hidtil højeste niveau, når vi er 80 år gamle.

DHEA og kortisol

En af de vigtigste roller for DHEA, men måske også den mest oversete, er dets forhold til kortisol. DHEA har et omvendt forhold til kortisol. Når DHEA er lavt, er kortisolniveauet højt og omvendt. Kortisol er et af de få hormoner der stiger med alderen. Kortisol er kendt for at fremkalde stress, og når niveauet er højt i længere perioder, bliver mange forskellige kropsfunktioner påvirket negativt. 

For eksempel kan kroppen blive mere insulinresistent, ligesom der kan opstå skader på det endokrine system via hypothalamus. At opretholde et sundt DHEA niveau, såvel som at kontrollere kortisolniveauet, kan hjælpe med at bremse den fysiske aldring og reducere stress.

Hvad gør DHEA?

DHEA er et af de mest udbredte hormoner i den menneskelige blodbane. Forskning har vist, at det har en betydelig effekt på anti-aldring. DHEA niveauet falder naturligt når folk bliver ældre, og der er god grund til at tro, at man ved at tage et DHEA tilskud kan forlænge levetiden, og at DHEA endda kan gøre dig mere ungdommelig, mens du stadig er i live. Derudover kan DHEA spille en vigtig rolle i kognitiv forbedring.

Hvilke videnskabelige undersøgelser understøtter DHEA?

Tilbage i 1960'erne opdagede den franske læge Etienne Emile Baulieu, MD, at DHEA havde disse egenskaber i forhold til anti-aldring. I en nylig undersøgelse administrerede en endokrinolog ved University of California i San Diego, Samuel Yen, DHEA kosttilskud til 30 mænd og kvinder i alderen 40-70, over en periode på seks måneder. Forsøgspersonerne fik det væsentligt bedre fysisk og psykisk, og de havde færre smerter.

C. Norman Shealy, MD, Ph.D. har sagt at DHEA spiller en vigtig rolle i immunsystemet, at det er en byggesten for seksuelle og andre hormoner, og at det bestemmer det generelle niveau af velvære og humør. DHEA er mangelfuld i alle større sygdomme, herunder fedme, diabetes, forhøjet blodtryk, forskellige immundefekter, koronararteriesygdomme og autoimmune sygdomme.

DHEA kan have en betydelig indflydelse på en slank krop. I en undersøgelse udført af D. Jakubowicz og kolleger, tog 22 mænd 300 mg DHEA hver nat i 30 dage. De fandt et gennemsnitligt fald på 27% i insulinniveauet. De fandt også en 89% stigning i IGF-1 (et potent hormon med alsidige virkninger, især de væksthormon-lignende effekter på kropssammensætningen), et 14% fald i kropsfedt og en 7,8% stigning i en slank kropsmasse.

DHEA kan blokere de kataboliske (nedbrydende) virkninger som kortisol har på muskelvævet. Andre diskussioner på DHEA konferencen fokuserede på forholdet mellem kortisol og DHEA. Kortisol er et katabolisk (vævsnedbrydende) stresshormon. Motion har vist sig at øge niveauet af serum kortisol markant. Disse forhøjede niveauer af kortisol på grund af træning, kan bidrage væsentligt til kataboliske effekter på muskelvæv. DHEA har vist sig at blokere nogle af de akutte virkninger af stress-induceret frigivelse af kortisol.

DHEA kan også have en stor indflydelse på en positiv ændring i kropssammensætningen, hvilket fremmer væksten af ​​magert muskelvæv. En anden undersøgelse viste, at en høj dosis af DHEA Kosttilskud reducerede kropsfedtet med 31%, mens kropsvægten blev bevaret, alt sammen på blot 28 dage. 

Dette indikerer en betydelig stigning i den magre kropsmasse på bekostning af kropsfedt. Denne undersøgelse viser at DHEA kan have en dybtgående evne til væsentligt at ændre kropssammensætningen, til fordel for opbygning af slank kropsmasse.

En anden undersøgelse viste at DHEA har en interessant effekt på valget af fødevarer. En kontrolleret undersøgelse af dyr viste, at når de fik valget, valgte de der fik DHEA, magert protein og kulhydrater frem for fedtholdige fødevarer.

Føl dig energisk og afslappet med disse kosttilskud

Køb Biovea DHEA 50mg på Bono

Bliv fortryllet af Eurovital DHEA 50mg, et kraftfuldt tilskud der vil hjælpe dig med at bevare din ungdommelige energi og vitalitet. Disse små, men kraftfulde kapsler, indeholder DHEA (dehydroepiandrosteron), et naturligt hormon der spiller en vigtig rolle i opretholdelsen af dit fysiske og mentale velbefindende. 

Gør dig klar til at erobre verden med fornyet kraft og livsglæde! Det er ikke tilfældigt at Eurovital DHEA 50mg er enormt populært, især blandt folk der ønsker at optimere deres helbred. Giv dig selv chancen for at stråle som aldrig før med dette fantastiske kosttilskud, der fås her hos Bono.

Køb Natrol Dhea Mood & Stress 50mg (60 tablet) fra Bono

Men der er mere endnu! Natrol Mood & Stress 50 mg Tabs vil få dig til at føle dig bedst muligt, selv på de mest stressede dage. Disse mirakuløse tabletter indeholder også DHEA, men er beriget med andre ingredienser, der er specielt designet til at bekæmpe stress og forbedre dit humør. Stop med at lade de vanskelige deadlines og udfordringer slide på dit humør.

Køb DHEA kosttilskud på Bono

Ønsker du at købe DHEA? Køb DHEA fra Bono og vær sikker på kvaliteten og sikkerheden. Alle vores kosttilskud er uafhængigt testet. Desuden er de rene ingredienser fra kendte vestlige producenter. Bestil før kl 23:59, og få leveret inden for tre dage.